Annons

Ingen vinst för vandringsled

Hässleholm • Publicerad 21 november 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Ingen vinst för vandringsleden.
Ingen vinst för vandringsleden.

I torsdags kväll var det dags för prisutdelning i Folkets hus i Malmö. Som Norra Skåne tidigare berättat fick Hovdala vandringscentrum en av fyra nomineringar till Skånes arkitektpris.

Någon vinst blev det dock inte. Istället blev det Shiitake bostadsrättsförening i malmöstadsdelen Solbacken som tog hem segern.

Annons

Bjarne Öhrling, projektledare i Hässleholmskommun, är trots det nöjd.

– Det har varit fantastiskt att sitta här och se alla priser delas ut. Det är som lilla OS för mig.

Hovdala vandringscentrum har ett sammanhållet nätverk av arkitektoniska installationer.

– Det som man normalt sett gör i en stad, har vi gjort här. Det är som stadsutveckling i naturen, säger han och tillägger:

– I en stad kan du ta flera vägar som leder till en annan i exempelvis ett kvarter. Här är det samma sak, det är ett ledsystem med olika stigar och du kan hela tiden gå en ny väg.

Han menar att kommunens invånare ska vara stolta över Hovdalas vandringscentrum.

– Många har sagt till oss att de vill göra studiebesök här. Det är mer än ”bara” en vandring, den uppskattas av omvärlden.

Och mätningar visar faktiskt att besökstalen stiger kontinuerligt. Gästerna kommer dessutom från allt med avlägsna platser.

– En sådan vandringsled och natur saknas i de urbana delarna. Genom vår vandringsled blir det en koppling mellan landsbygd, urban miljö och stadsmiljö.

Sofia ÅströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons