Fick med sig en sen poäng hem

Sport • Publicerad 22 november 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Alfred Svensson gjorde Lönsbodas båda första mål och var en stolpträff från att stänga matchen i förlängningen. I stället vände Palmstaden och gjorde 9-8 direkt därpå. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Sekretariatet fick jobba så att svetten lackade när Palmstaden tog emot Lönsboda på fredagskvällen. Innan sju minuter spelats hade fem mål gjorts, och vid första periodpausen stod det 4-5 på resultattavlan.

– Det kanske inte är helt organiserat spel alla gånger. Men första perioden gör vi det rätt bra. Vi är lugna och sansade i vårt spel och skapar mycket, säger Lindhe.

I andra perioden återkom samma mönster. Palmstaden kvitterade, innan Lönsboda åter tog ledningen. Fram till periodens sista minut då istället hemmalaget kunde glida om. En ledning som höll sig tills 15 sekunder återstod och Albin Andersson satte 8-8.

– Andra och tredje perioden blir sönderryckta av utvisningar och diskussioner med domarna. Tredje blir chansfattig, och vi har inte tillräckligt bra tålamod för att skapa de bra chanserna. Vi ville göra för mycket för snabbt, säger Lindhe.

I förlängningen kunde det gått hur som helst. Lönsbodas Alfred var en stolpträff från att göra sitt tredje mål för dagen, och på omställningen var det istället Palmstaden som fick in 9-8.

– Gör vi de bitar vi ska göra så är vi ett bättre lag, och då bör vi vinna en sådan här match, fastslår Lindhe.