Annons

Försvunnen 6-åring funnen i Osby

Nyheter Efter en massiv sökinsats hittades den 6-årige pojken välbehållen. Ett knappt dygn efter att pojken anmäldes saknad på Öland hittades han med hjälp av allmänheten på ett tåg. Två personer är gripna misstänkta för egenmäktighet med barn.
Publicerad 22 november 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Frivilliga från Missing people söker efter den försvunne 6-åringen vid brofästet till Ölandsbron i Färjestaden på Öland.
Foto: Suvad Mrkonjic/TT
Frivilliga från Missing people söker efter den försvunne 6-åringen vid brofästet till Ölandsbron i Färjestaden på Öland. Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Det var vid 15-tiden på torsdagen som pojkens familj upptäckte att 6-åringen var försvunnen efter att ha lekt utomhus i närheten av sitt hem på Öland. En timme senare larmade de polisen.

Polisens sökningar i närområdet gav inga resultat och polisen gick ut med namn och bild på pojken och uppmanade allmänheten att delta i sökandet. Vid 20.30 kopplades Missing people in i ärendet.

Annons

Under natten bistod också Försvarsmakten med en helikopter i sökandet.

På fredagseftermiddagen, ett knappt dygn efter försvinnandet, hittades pojken utanför sökområdet.

Pojken var i sällskap med en man och uppges vara välbehållen.

Mannen har hämtats till förhör misstänkt för egenmäktighet med barn. En kvinnan sitter sedan tidigare anhållen för egenmäktighet med barn och är fortfarande misstänkt.

Johanna StenbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons