Annons

Halfvarsson långt efter Burman

Sport • Publicerad 22 november 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Jens Burman vann den nationella premiären. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Jens Burman vann den nationella premiären. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Calle Halfvarsson blandade förra säsongen topprestationer med resultatmässiga haverier. Den nationella premiären i Gällivare får för Halfvarssons del räknas till de sistnämnda.

– Det kändes bra på uppvärmningen. Jag tycker jag öppnar ganska lugnt, men jag kan inte växla upp. Jag kommer aldrig igång, säger Halfvarsson till Svt.

Annons

Nästan en och en halv minut skiljde Halfvarssons 13:e plats från segrande Jens Burman.

– Det är klart att det aldrig är roligt att vara så här långt efter, men samtidigt gör jag ett jättedåligt lopp och då är man ju långt efter. De är så pass bra de som är längst fram, säger Halfvarsson.

Kampen om segern stod mellan Burman och Johan Häggström. Den senare öppnade för hårt för att orka hela vägen, och tappade i slutet till ett avstånd på 15 sekunder. Trea blev Dario Cologna, som var den enda utländska stjärnan som deltog vid de svenska tävlingarna.

Burman var försiktigt optimistisk inför världscupen som startar nästa helg.

– Det känns ändå som att jag är hyfsat med. Förhoppningsvis gör man väl inte bort sig allt för mycket då världscupen drar igång, säger han till Svt.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons