Intensivvården i Skåne ska få mer pengar. Foto: Pixabay

Mer pengar till Skånes intensivvård

Skåne Intensivvården i Region Skåne förstärks med 21 miljoner kronor. Pengarna kommer att fördelas till bland annat Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund samt Ystads lasarett.

Allians för Skåne föreslår att intensivvården förstärks med 21 miljoner för att minska antalet överflyttningar av svårt sjuka patienter och för att stärka patientsäkerheten.

– Vi behöver se till att de patienter som är svårt sjuka får en god vård och på så sätt minska antalet överflyttningar som kan utgöra en medicinsk risk för många patienter, säger Gilbert Tribo (L), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

Medlen kommer att fördelas till Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund, Ystads lasarett, Centralsjukhuset i Kristianstad samt Helsingborgs lasarett.

– Nya avancerade behandlingar förutsätter tillgång till intensivvårdsplatser och Skåne kan fortsatt bidra till medicinsk utveckling, säger Anna Mannfalk (M),  1:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.