Annons

Tyringetränaren: För många misstag

Sport Passivitet och för många individuella misstag i mittperioden förstörde Tyringes poängförhoppningar. Det menade Joakim Andersson efter förlustmatchen mot Mörrum.
Sport • Publicerad 22 november 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Joakim Andersson, Tyringetränare.
Joakim Andersson, Tyringetränare.

Mörrum besegrade Tyringe med 7–4 i Hockeyettan. Detta trots att gästerna inledde klart godkänt.

– I första perioden minimerar vi misstagen och spelar enkelt och rakt, säger Andersson, vars lag hade en 1–0-ledning efter 20 minuter.

Annons

– Men i andra perioden är vi passiva och våra individuella misstag bjuder in Mörrum. Vi chansar för mycket istället för ha tålamod och hålla oss till det vi har pratat om att vi ska göra, menar Tyringetränaren.

Han tog time out när Mörrum vänt till 3–1 och fick önskad effekt när hans lag reducerade till 3–2. Men med en halvminut kvar av perioden gjorde Mörrum 4–2.

– 30 sekunder kvar av perioden och man har kommit in i matchen genom en reducering – då får man inte bjuda på ett sådant läge, där måste vi agera smartare, suckar Andersson.

Jocke Andersson konstaterade att Tyringe krigade på i sista perioden och inte lät Mörrum skena iväg i målprotokollet, men totalt sett var insatsen inte tillräckligt bra.

– Det är lite för många misstag på för många håll, säger han.

– Sen ska man komma ihåg att Mörrum har skickliga spelare och när de får chanser tar de tillvara på dem.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons