Annons

Fullt ös inför julig söndag

Osby • Publicerad 27 november 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

På söndag är det dags att tända första ljuset i adventsljusstaken. Samma dag lyser hela Osby upp i en stämningsfull julskyltning.

– Syftet är att vi ska skapa en trivsam julkänsla i hela kommunen, säger centrumledare Jimmy Ekborg, som nu har fullt upp inför söndagens stundande aktiviteter i byn.

Annons

I år bjuder julskyltningen på två julmarknader – en på var sida i byn.

– Dessutom har tomtelandet vuxit. Det håller vi på att dekorera med slädar och snö så att det blir en fin upplevelse för barnen.

Just barnens perspektiv är viktigt för Jimmy Ekborg vid planeringen av söndagens aktiviteter.

– Vi försöker få in så mycket som möjligt för barnen. Det ska kännas hjärtligt och välkomnande.

För kommunen är julskyltningen mycket viktig, menar Jimmy Ekborg.

Den fungerar som ett startskott för såväl julhandeln i byn som för invånarna, som förhoppningsvis kommer i julstämning under helgen.

– Evenemanget växer hela tiden. Jag hoppas att osbybor, kommuninvånare och folk utifrån kommer och besöker oss, säger centrumledaren, som gissar att ”några tusen” personer kommer att besöka byn under söndagen.

Julskyltningen drar igång när Lekoseum öppnar, klockan elva. Kvällen avslutas med en eldig uppvisning i centralparken.

– Det var så bra ifjol, så i år har vi med två personer på eldshowen, säger Jimmy Ekborg och tillägger att det ser ljust ut med helgens väder.

– Om det håller i sig blir det kallt och kanske lite solsken, så det blir bra!

Sofia ÅströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons