Ishallscirkusen i Osby fortsätter!

Så har politikerna i Osby tagit ännu ett beslut i ishallsfrågan. Detta beslut är ganska orealistiskt där man skall bygga en ishall för max kostnad 80 miljoner.
En B hall med läktare båda sidor och en liten bana. Tydligen skall denna hall ligga en bit väster ut. Man måste ha nytt isaggregat ny parkeringsplats för cirka 250 bilar.
Detta betyder nog extra kostnader på cirka 10 miljoner som man sluppit om man byggt vid den gamla hallen.
Hur kan man kasta bort en lokal arkitekts utredning och, dessutom var denna kostnadsfri.

Om föreningsalliansen fått ett Ett bidrag på två miljoner till utredningskostnader. När kommunen själv skall utreda ökar projektkostnaderna ytterligare 1,5 till 3,5 miljoner.
Varför skall det kosta mer när kommunen utreder?
Det innebär totalt 77,5 miljoner för ishallsbygget vilket absolut inte räcker.
Då hade föreningsalliansen byggt denna ishall för kanske under 80 miljoner.
Som kommuninvånare och som många politiker brukar säga vi skall vara försiktiga med skattemedel. Hur kan man komma överens om att bränna så många miljoner extra till ishallen.

Om det nu blir någon ishall kommer med all sannolik denna att kosta minst 110 miljoner. Är prestigen värd detta när vi behöver pengar både till skolor och äldrevård som man påtalade på kommunfullmäktige. Samtliga partier röstade igenom detta utan debatt. Tydligen sitter man i knät på varandra, märkligt att inte någon ledamot ifrågasatte detta beslut.

Som åhörare förstod jag hur hårt partipiskorna viner.
Framstegspartiet hade inte suttit tysta denna kväll jag kan bara konstatera ishallscirkusen fortsätter många år till om det över huvud taget blir någon ny ishall i Osby. Utredningskostnaderna rusar i höjden.
Efter mer än tio års utredningar.
Tänk på hur föräldrar har hjälpt kommunen med frivillig tid och servat och hjälpt ungdomar i ishallen, även tränare för ungdomslagen.
Kommunen har sparat åtskilliga pengar på dessa eldsjälar!

Dagens fråga

Tror du att Malmö FF går vidare i Europa League?

Loading ... Loading ...