Annons

Ekegården åter till nämnden

Hässleholm Det var inte korrekt att i ett delegationsbeslut bevilja bygglov för tillbyggnad av vårdbyggnad med ny- och ombyggnad samt rivningslov.
Hässleholm • Publicerad 29 november 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var inte korrekt att i ett delegationsbeslut bevilja bygglov för tillbyggnad av vårdbyggnad med ny- och ombyggnad samt rivningslov.

Det menar Länsstyrelsen Skåne i ett beslut och visar tillbaka ärendet angående Ekegården till miljö- och stadsbyggnadsnämnden för fortsatt handläggning.

Annons

Den aktuella bygglovsansökan var uppe till prövning i nämnden i mars i år. Då fanns förslag från förvaltningen att avslå ansökan.

Men nämnden beslöt istället att delegera beslutet till en handläggare som skulle ta beslut när ”erforderliga handlingar inkommit till förvaltningen”. Detta under förutsättning att ingen del av byggnaden placeras närmare fastighetsgränsen än 1,2 meter.

Det beslut om bygglov som senare togs på delegation, överklagades av flera grannfastigheter. Nu menar länsstyrelsen att nämnden måste återta ärendet för fortsatt handläggning.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons