Annons

Mordmysteriet en av årets vinnare

Kultur och Nöje Jag har alltid gillat filmatiseringar av Agatha Christies böcker typ Mordet på Orientexpressen, Döden på Nilen eller Spegeln sprack från kant till kant därför att de tillåtit stora färgstarka skådespelare att ta ut svängarna och bjuda på sig själva.
Publicerad 29 november 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Jag har alltid gillat filmatiseringar av Agatha Christies böcker typ Mordet på Orientexpressen, Döden på Nilen eller Spegeln sprack från kant till kant därför att de tillåtit stora färgstarka skådespelare att ta ut svängarna och bjuda på sig själva. Det är pusseldeckare som kanske inte alltid håller sig inom logikens ramar och bjuder ibland på en upplösning som om man vill vara diplomatisk kan kalla något förvirrad.

Annons

Rian Rohnson tycker uppenbarligen det samma och har tänkt i samma banor när han skrivit och regisserat detta från ruta ett underhållande deckardrama. Vid 85 års ålder tar deckarförfattaren Harlan Thrombey (Christopher Plummer visar att gammal är äldst) livet av sig med en kniv ... eller gör han det?

Nåja kanske inte från Jamie Lee Curtis och Toni Collette som river av sin värsta eller skall vi säga bästa sidor. En lyckad musikalisk inramning av en ett stilsäkert foto och snärtiga repliker gör Knives Out till en av årets vinnare när nu början till slutet för filmåret 2019 nu närmar sig.

Fakta:

Knives Out

Regi: Rian Johnson.

Medverkande: Daniel Craig, Ana De Armas, Jamie Lee Curtis och Christopher Plummer med flera.

Roland Klinteberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons