Annons

Sökinsats inledd efter försvunna 20-åringen

Publicerad 30 november 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

I brist på tydliga spår har polisen inte inlett något aktivt sökande efter Emilia Lundberg. Men på lördagsförmiddagen inleddes på privat initiativ en stor stor sökinsats i hemorten Tollarp, där Emilia Lundberg också senast sågs. Detta rapporterar Kvällsposten.

– Vi är många här som bryr oss och vill hjälpa till. Emilia är färgstark och positiv, hon syns mycket och är omtyckt, säger Sandra Perdegård, som känner Emilia och drog i gång sökinsatsen, till tidningen.

Annons

Den sista iakttagelsen av Emilia Lundberg gjordes på förmiddagen 22 november. Hon ska då ha setts i anslutning till sitt hem i Tollarp tillsammans med en annan, okänd, person iklädd en grå kappa.

Hon anmäldes försvunnen av sina föräldrar dagen därpå, men ingen har sedan dess hört av eller sett den 20-åriga kvinnan.

På torsdagen, 28 november, inledde polisen en förundersökning om misstänkt människorov.

– Av min erfarenhet kan jag säga att människor som försvinner av egen fri vilja brukar lämna något slags spår efter sig, eller några signaler till anhöriga eller nära vänner, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till Kvällsposten på fredagen.

Teodor DimbladSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons