Vinslövs HK fortsätter plocka poäng

handboll Vinslövs HK fortsätter sin resa i riktning mot Allsvenskan. På bortaplan mot hemmastarka IFK Karlskrona gjorde VHK de sju sista målen och vann med 25–18.
– Vi är starka just nu, säger den nöjde tränaren Pelle Käll.

Det var en relativt målfattig batalj som utkämpades med klassiska klubben IFK Karlskrona och det var hemmalagets målvakt som hade stor förtjänst i det.
– De har en målvakt som ligger på en räddningsprocent över 50, annars hade rycket kommit tidigare. Men vi får inte riktigt till det, säger Vinslövstränaren Käll.
I stället inledde Karlskronakamraterna starkast och efter dryga tio minuter ledde Karlskrona med 6–1. Det dröjde till sex sekunder före halvtidsvilan innan Armin Kaltak fullbordade upphämtningen till 9–10.
– Vi får en rätt taskig start och hamnar i stort underläge men lyckas komma i kapp lagom till halvtid. Det är klart att vi har pratat mycket om att inte hamna i de lägena men vi jobbar vidare och fixar det, säger Pelle Käll.
I andra halvlek vände Karlskrona tillbaka till 14–13 på tio minuter och sedan plockades Tobias Sjöberg in i Vinslövsmålet. Det var på det hela taget en bra dag på jobbet för VHK:s målvaktsduo som bara släppte in 18 mål tillsammans.
– Simon Bengtsson storspelar i första halvlek och sedan kommer Sjöberg in och spikar in sista 20, säger Käll som har ett angenämt problem med två sådana målvakter i truppen.
– Vi är ett lag och Bengtsson och Sjöberg vill vinna matcherna också, säger han.
I andra halvlek klev hemmapågen Elias Holmström fram och satte sex fullträffar. IFK Karlskronas sista mål i matchen, en 18–18-kvittering, kom med nästan elva minuter kvar av matchen.
– Emil Schuster levererar mycket framåt i den här matchen. Han har både mål och assist och hjälper till med det mesta, berättar Pelle Käll.
Förlusten blev IFK Karlskronas första nederlag på hemmaplan för säsongen. Vinslöv har fortfarande inte tappat ett enda poäng och nu återstår det att se hur långt lagets succéstart kan räcka.

Dagens fråga

Skickar du julkort?

Loading ... Loading ...