Annons

Alltvåan i sikte för Lundbergs OIK

ishockey Viktig hemmaseger efter nervpirrande sistaperiod mot Nässjö.
Osby • Publicerad 1 december 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Viktor Lundbergs OIK är på väg mot Alltvåan efter 4–2-segern inför 202 åskådare i Osby ishall.      Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Viktor Lundbergs OIK är på väg mot Alltvåan efter 4–2-segern inför 202 åskådare i Osby ishall. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Efter två mindre bra insatser i sitt eget fort skrinnade Osby IK åter in på hemmais när helgen led mot sitt slut. Med en stark vändning och två viktiga poäng i minne från fredagens bortamatch i Sölvesborg ville Teemu Elomos manskap bygga vidare på segertrenden då tabelljumbon Nässjö kom på besök.

Hög press och ett stort puckinnehav var Osbys nyckelord i inledningsperioden som gick klart i hemmalagets tecken trots att anfallskombinationerna inte kuggade i riktigt som planerat. Nässjö sattes trots detta i svårigheter och det var egentligen bara en tidsfråga innan utdelningen skulle komma. På stiligt manér hittade Lucas Björnsson upp till Viktor Lundberg och dennes handledsprojektil gav OIK ledningen.

Annons

Med mål nummer två kom en viss säkerhet smygande för hemmalaget och Nässjö tilläts jämna ut spelet, dock utan utdelning i målprotokollet. Tvåmålsledningen stod sig till pausen och smakade mumma för ett hemmalag i behov av en trepoängare.

I slutminuten blev det gruff efter en tackling och det hela summerades till tre matchstraff varav OIK drabbades av två. Både Lukas Björnsson och Colin Holmström fick se resten av matchen från läktaren. Holmström som så långt varit hemmalagets klart mest lysande stjärna som inte bara fått fart på målskyttet utan även firat stora triumfer med sin oömma och riviga spelstil.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons