Annons

Irakisk snyltare väcker frågor

krönika Historien med Iraks snyltande försvarsminister är närmast hejdlöst skandalös.
Hässleholm • Publicerad 2 december 2019 • Uppdaterad 13 december 2021

Historien med Iraks snyltande försvarsminister är närmast hejdlöst skandalös. Det finns ingredienser i denna räliga soppa som är så stinkande att man mår illa endast av liten sked av den.

Najah al-Shammer som försvarsministern heter är svensk medborgare sedan 2015. Hit kom han 2009 (bland annat efter lång och trogen tjänst i Saddam Husseins tjänst). Väl i vårt land förefaller han och hans familj ha levt på bidrag.

Annons

Snyltaren Najah blev svensk medborgare 2015 och tillfrisknade alltså så mirakulöst att han i juni i år blev försvarsminister i sitt hemland.

Jo. Så här kan man säga: Tusentals sjuka svenskar slåss dagligen för att få rätt mot Försäkringskassan, eftersom myndighetens regler vrids åt allt mer, år från år. Samtidigt bor alltså folk i andra länder, som i det här fallet har ytterst välbetalda ämbeten och likt förbannat får bidrag, betalda av dig och mig.

Vidare: All tänkbar heder åt tyska (starka) Ursula von der Lyen, EU-kommissionens nyvalda ordförande. När hon var på statsbesök i islamiska diktaturen Saudi Arabien vägrade hon och hennes kvinnliga medarbetare att fjäska för oljeprinsarna genom att bära slöja. När vår egen Ann Linde (numera utrikesminister) i egenskap av EU-minister besökte islamiska diktaturen Iran klädde hon fogligt ut sig i slöja för att hålla mullorna på gott humör.

Annons

Sist: December idag och årets bästa högtid ligger inom räckhåll. Tack för det och tack för att vi kunnat lägga årets upplaga av november bakom oss.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons