Söndagens avspärrningar utmed Vramsån. Sökningarna fortsatte under måndage, och fortsätter under tisdagen. Foto: Johan Nilsson / TT

Sökning efter Emilia fortsätter i Tollarp

TOLLARP Under måndagen fortsatte frivilliga söka efter försvunna 20-åringen Emilia Lundberg i Tollarp. Samtidigt stiger oron kring vad som hänt.
– Om alla spår bara upphör är det något som inte stämmer. Ju mer tid som går, desto mer bekymrade blir vi, säger Robert Loeffel, polisens presstalesman.

Under helgen deltog både Tollarpsbor och andra i den sökinsats som Fikk (Frivilliga insatser vid kris och katastrof) organiserade i och kring Tollarp sedan Missing people gått ut med en efterlysning. På måndagen fortsatte frivilliga sökandet och under dagen var även polisens mobila team på plats i byn.
– Vi är där för att ta emot tips och prata med folk, säger Robert Loeffel.

I lördags gjorde de frivilliga krafterna ett fynd, som föranledde att ett område i Tollarps yttre södra delar spärrades av. Förutom att det inte handlar om mänskliga kvarlevor har polisen inte kommenterat vad det är man fann.
– Det är föremål som vi inte berättat vad det är för något, i det aktuella området, som gör att vi blivit intresserade av just det området och vi jobbade där i går, bland annat ihop med räddningstjänst och tekniker. Och ska fortsätta där i morgon, förmodligen med specialkompetens, säger Robert Loeffel.

Huruvida fyndet som gjorts tillhör den försvunna 20-åringen är ännu inte klarlagt.
– Det är det vi ska utreda, säger Robert Loeffel.

Vad är det gör att man inte tror att hon håller sig borta frivilligt?
– Jag har varit inom polisen i snart 40 år och min erfarenhet från att ha jobbat med försvunna människor är att de, på ett eller annat vis, brukar lämna spår efter sig, att de gör något elektroniskt avtryck. Allra helst om det är yngre människor som är vana vid att leva sitt på sociala medier och liknande. Om allt, allt, allt stängs av, bara upphör – då är det något som inte stämmer, säger Robert Loeffel.
– Människorov är vår brottsrubricering, att någon är bortrövad mot sin vilja, och ju mer tiden går, desto mer bekymrade blir vi. Vi har jobbat utifrån människorovsteorin sedan den 26 november och det finns inga spår efter den 22 november, fortsätter han.

Dagens fråga

Tror du att Malmö FF går vidare i Europa League?

Loading ... Loading ...