Eva Rydberg i samband med 2018 års föreställning på Fredriksdal, Var god dröj, där hon bland annat spelade mot Allan Svensson. Foto: Ralph Bretzer

Eva Rydberg slutar på Fredriksdal

Scen Sommaren 2021 blir Eva Rydbergs sista på Fredriksdalsteatern. Då lämnar hon och maken Tony Johansson över rodret på teatern efter 28 år.

Tidigare har Eva Rydberg och Tony Johansson förnyat kontraktet med Helsingborgs kommun i femårsstötar. När det skulle förnyas senast valde de dock att bara skriva på för två år.

– Det har varit fantastiska år som jag kommer att sakna jättemycket men vi kan inte spela i evigheter. Jag fyller 77 år till sommaren och jag måste sätta punkt nån gång. Jag har lite andra planer som jag vill förverkliga, samtidigt som kommunen har aviserat en annan framtid för teatern på sikt, säger Eva Rydberg i ett pressmeddelande.

Totalt kommer de ha drivit teatern i 28 år, lika länge som föregångaren Nils Poppe som en gjorde teatern till den institution i nöjes-Sverige som den är.

Nu till sommaren spelar man Pang i Bygget. Till den är redan 15 000 biljetter bokade. Vilken som blir den sista föreställningen, det vill säga sommaren 2021 är inte känt än. Det kommer att presenteras under sommaren.

Ur arkivet – När Eva Rydberg firade 20-årsjubileum på Fredriksdalsteatern:

Läs mer: