Annons

”Isak” spelade hem SM-guldet

Sport • Publicerad 3 december 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Per-Olof Isaksson
Per-Olof Isaksson

29 spelare gjorde upp om medaljerna i oldtimersklassen, som i vanlig ordning hade samlat det deltagarmässigt största startfältet på SM.

Per-Olof Isaksson inledde med tre 23-rundor – och sedan blev han bara bättre och bättre... 22 blev 21, 21 och 21 med sistavarvets 19-runda som kronan på verket.

Annons

– Det var roligt. Jag låg ju mellan 21 och 23 hela tiden och dippade inte på varven som gick lite tyngre. Det skenade aldrig iväg.

Inför sista varvet hade ”Isak” redan skaffat sig en relativt betryggande marginal till tvåan (och förre klubbkamraten) Peter Eriksson.

– Jag visste att om jag gjorde 21 så var det ingen som skulle slå mig, säger Sjövikenspelaren som snittade 21,6.

Han har all anledning att ranka SM-guldet högt. ”Isak” känner sig fortfarande som något av en nybörjare på EB.

– Jag har ju inte spelat på EB så jättelänge, det var först för fyra år sedan jag började lära mig. Filt är ju roligare.

Lite extra gott var det att kliva upp överst på pallen och ha två av förhandsfavoriterna bakom sig.

– Peter Eriksson brukar alltid vara i toppen på SM och Fredrik Wallin var väl den största favoriten, han har i stort sett bott på banorna där den senaste månaden. Det var rätt skönt att slå dem, skrattar Isaksson.

Klubbkamraten Mats Olsson lämnade Asarum med en fin fjärdeplats i bagaget sedan han fått spela sudden death om bronset i oldtimers.

Lena Nilsson spelade hem bronset i damernas oldtimersklass där det bara skilde två slag mellan tvåan och fyran.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons