Sport

”Isak” spelade hem SM-guldet

Per-Olof Isaksson
Sport
Sport Åtta högkaratiga varv utan några dippar. Det bäddade för Per-Olof Isakssons guld i oldtimersklassen när bangolfens inne-SM avgjorde på Asarums EB-banor.
– Lite överraskande ändå. Det är ju egentligen inte mitt underlag, säger Sjövikenspelaren.

29 spelare gjorde upp om medaljerna i oldtimersklassen, som i vanlig ordning hade samlat det deltagarmässigt största startfältet på SM.

Per-Olof Isaksson inledde med tre 23-rundor – och sedan blev han bara bättre och bättre... 22 blev 21, 21 och 21 med sistavarvets 19-runda som kronan på verket.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Johaug: Väljer löpning för skidor

Therese Johaug i Impossible Games i juni.
Therese Johaug i Impossible Games i juni.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sport
Sport Världens bästa skidåkare är beredd att välja bort skidorna.
– Om jag var tvungen att välja en idrott för resten av livet så hade det inte blivit skidor, faktiskt. Det hade blivit löpning, säger norskan Therese Johaug.

32-åringen har tio VM-guld och ett OS-guld i skidor och vann världscupen i vintras.

De senaste åren har hon också tagit upp löpning, och i fjol tog hon norskt mästerskapsguld både på 10 000 meter och i terränglopp.

Tidigare i somras sprang hon ensam 10 000 meter på Bislett i Impossible Games på världsårsbästatiden 31.40,67.

– Jag fick mer uppmärksamhet för det än för VM- och OS-gulden, säger Johaug i en podcast på NRK.

Johaug har inga planer på att sluta skidkarriären, men skulle välja löpningen om hon var tvungen att välja. Ett skäl är träningsglädjen.

– Jag älskar att ha på mig joggingskorna och komma ut i naturen och känner en frihetskänsla. Man kommer så nära naturen och får vara för sig själv. Oavsett var man är kan man ha på sig ett par joggingskor och få till en träning. Så jag älskar att springa, säger hon.

Sport

IFK:s P15-lag ställs mot allsvenska klubbar

IFK Hässleholms P05-lag mot Malmö FF den 14 juni i år. IFK har en förlustfri vår bakom sig och får nästa vecka åka till Göteborg för matcher mot Djurgården, Häcken, IFK Göteborg och Norrköping. Foto: Lennart Månsson / BILDBYRÅN
Foto: LENNART MÅNSSON
Sport
Fotboll Idel allsvensk adel - plus IFK Hässleholm. Gulsvarts P15-lag har bjudits in till Göteborg för en intensiv fotbollsvecka med matcher mot bland andra IFK Norrköping och Djurgården.

Våren har ju varit väldigt speciell på alla sätt, men sedan ungdomsfotbollen fick grönt ljus har IFK:s spelare födda 2005 matchat flitigt. Och resultaten har varit imponerande - 21 vinster och en oavgjord på 22 matcher. Bland annat har Trelleborgs FF och Malmö FF besegrats (IFK har vunnit mot MFF:s P06-lag och även slagit ett mixat P05/06-MFF).

Fokus på utveckling

Att vinna är roligt - men inte det viktigaste i de här åldrarna. Det påpekar Fredrik Ahlgren, tränare för IFK:s P05:or.

– Vinster i sig är inte det viktiga, det är vad vi gör och hur vi gör det. Prestationerna och spelarnas individuella utveckling är det vi fokuserar på. Och det är en förmån att få träna det här gänget, det är bra killar både på och utanför planen, säger Ahlgren.

IFK Hässleholms P15 mot MFF 14 juni. Nästa vecka stöter IFK-laget på nytt på allsvenska klubbar.
Foto: LENNART MÅNSSON

Och trots att resultaten inte är huvudfokus för Ahlgren & co har en vår utan förluster inte gått obemärkt förbi. IFK Göteborg anordnar nästa vecka en matchcamp för P15-lag och bland de inbjudna lagen finns IFK Hässleholm.

– Vi har haft en dialog med IFK Göteborgs representanter och det är väl klart att resultaten under våren satt lite avtryck. Kanske framförallt matcherna mot MFF bidrog till att vi bjöds in, säger Ahlgren.

Intensiva fotbollsdagar

Lagen som möts i Göteborg är IFK Hässleholm, IFK Göteborg, BK Häcken, Djurgårdens IF och BK Häcken. Alla möter alla och det blir intensiva dagar med en match per dag.

– Det blir även möjlighet till matchanalyser och återhämtningsträning. Så det blir mycket fotboll. Det blir kul, både utvecklande och utmanande, säger Ahlgren.

Ahlgren leder IFK:s P05:or tillsammans med Mattias Nilsson (tidigare i IFK Osby).

– Mattias är ju en bra tränare och ledare. Och vi har även väldigt bra samarbete inom klubben, både med yngre och äldre åldersklasser. Det viktigaste är ju att tänka på individens utveckling och är det någon som är redo fysiskt och mentalt att ta ett kliv uppåt ska det inte finnas några hinder, säger Ahlgren.

Fredrik Ahlgren är noga med att - i dessa coronatider - poängtera att spelare, ledare och föräldrar följer gällande regler och rekommendationer.

– Självklart, det är vi jättetydliga med, så har det varit sedan vi drog igång. Minsta symptom så stannar man hemma. Och under veckan i Göteborg är det också tydliga regler att följa, det har vi diskuterat med övriga ledare.

– På grund av restriktionerna kommer vi att sända våra matcher via IFK Hässleholm P05 och Min Fotboll så att alla kan följa matcherna hemifrån.

FAKTA

IFK:s matcher i Göteborg

IFK:s P05 lag spelar följande matcher i Göteborg nästa vecka. Matcherna sänds via IFK Hässleholm P05 och Min Fotboll.

16 juli, kl 15.30: IFK Göteborg-IFK Hässleholm

17 juli, kl 13.00: IFK Hässleholm-IFK Norrköping

18 juli, kl 15.00: Djurgårdens IF-IFK Hässleholm

19 juli, kl 12.00: BK Häcken-IFK Hässleholm

Sport

Zlatan: "Inte en spelare för Europa League"

Zlatan Ibrahimovic grattas av Franck Kessie till målet mot Juventus i tisdags.
Zlatan Ibrahimovic grattas av Franck Kessie till målet mot Juventus i tisdags.
Foto: Spada/AP/TT
Sport
Sport Zlatan Ibrahimovic fortsätter att ge oklara besked om sin framtid.
Men erkänner i en intervju med Gazzetta dello Sport att han har en dålig relation till klubbens vd Ivan Gazidis.
– Fortsätter det så här är jag sannolikt inte kvar i Milan nästa säsong, säger han.

En längre intervju med den svenske fotbollsstjärnan kommer i Gazzetta dello Sport på lördagen. Ett kortare utdrag har redan publicerats, vilket Football-Italia tagit del av.

I den säger Ibrahimovic kryptiskt om framtiden:

– Ibra spelar för att vinna, annars stannar han hemma. De sade till mig att det var för lätt att avsluta karriären i USA, så därför kom jag tillbaka till Milano. Jag är här enbart för passionen, för jag spelar i stort sett gratis..., säger svensken.

– Sen stoppade covidsituationen allting och jag tänkte att det kanske var ett tecken på att jag borde lägga av. Men lyckligtvis kom vi tillbaka till planen.

Ibrahimovic blev vadskadad just före omstarten av ligan i mitten av juni. Han är tillbaka och har spelat i de tre senaste matcherna, och har gjort två mål – varav ett när Milan vände och vann (4–2) mot serieledande Juventus i tisdags.

Han har kontrakt med Milan augusti ut. Frågan är hur framtiden ser ut därefter.

– Ibra var född till att spela fotboll och är fortfarande bäst på att spela fotboll. Vi får se hur jag känner mig om två månader. Vi får också se vad som händer med klubben. Om det här är situationen fortsätter är det inte troligt att du får se mig i Milan nästa säsong, säger han.

Höga ambitioner

Han berättar om konfrontationen med vd:n Ivan Gazidis för en tid sedan.

– Jag pratade för mig och för laget. Jag ville ha några svar på framtiden, både för mig och för Milan. Jag sade att dagens Milan inte är den storklubb som jag tidigare upplevt, men att vi måste göra allt även i den här situationen – ända till slutet, säger han.

Han säger det inte rent ut men hintar om att han har högre ambitioner än Milan. Just nu är klubben på sjunde plats i ligan, 16 poäng från en Champions League-plats, bara två till en Europa League-plats. Det återstår sju omgångar.

– Ibra är inte en spelare för Europa League och Milan är ingen klubb som tillhör Europa League.

"Vem är Rangnick"

Ibrahimovic säger att Milan behöver honom för att inte tappa supportrar.

– Jag vet inte om det blir någon annan klubb efter Milan, jag har aldrig gillat att stänga några dörrar. Men jag går bara någonstans där jag har kontroll, inte dit där ord inte betyder något. Jag har fortfarande mycket passion för det jag gör.

Milan förnekar inte längre att man funderar på att byta ut tränaren Stefano Pioli mot Ralf Rangnick. Men Ibrahimovic är inte imponerad:

– Vem är Rangnick? Jag vet inte ens vem han är.

Sport

Melbournelagen fick klartecken

Melbourne Victory och de andra två Melbourne-lagen har nu fått tillåtelse att åka till ligaspelorten i New South Wales. Arkivbild.
Melbourne Victory och de andra två Melbourne-lagen har nu fått tillåtelse att åka till ligaspelorten i New South Wales. Arkivbild.
Foto: Ahn Young-joon/AP/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Nu har de tre Melbournelagen i fotboll, Melbourne Victory, Melbourne City och Western United, fått tillåtelse att lämna staden för att åka till spelorten i New South Wales.

Där ska ligan A-League göra sin omstart den 16 juli.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Stjärnduon vill köpa basebollag

Jennifer Lopez och Alex Rodriguez under en basketmatch. Nu hoppas de kunna köpa basebollaget New York Mets. Arkivbild.
Jennifer Lopez och Alex Rodriguez under en basketmatch. Nu hoppas de kunna köpa basebollaget New York Mets. Arkivbild.
Foto: Lynne Sladky/AP/TT
Sport
Sport Stjärnduon Jennifer Lopez och Alex Rodriguez vill köpa basebollaget New York Mets.
De har lagt ett bud på 1,7 miljarder dollar.
PREMIUM

Med budet på motsvarande cirka 15,6 miljarder kronor sägs sångerskan och skådespelaren Lopez och sambon Rodriguez, den förra basebollstjärnan, ha tagit sig vidare till andra omgången i bjudgivningen.

A-Rods och J-Los grupp, där bland andra NHL-laget Florida Panthers ägare Vinny Viola är med, matchar budet från Josh Harris och David Blitzer, ägare av NBA-laget Philadelphia 76ers och NHL-laget New Jersey Devils.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Awise

Gör skillnad med Miljonlotteriet!

Miljonlotteriet Det är på alla håll i världen som det händer en hel del i dagsläget och det finns massor av människor som gör vad de kan för att hjälpa till. IOGT-NTO är rörelsen som står bakom Miljonlotteriet och de är särskilt inriktade på barnen som växer upp i svåra hemförhållanden.

Genom att spela på skraplotter och bingo på Miljonlotteriet så är man samtidigt med hjälper utsatta människor att klara av vardagen. När det händer saker i vårt samhälle så är det ofta barnen som får ta smällen och det är just detta som föreningen riktar in sig på som mest. Varje år anordnar IOGT-NTO möjligheten för barn att delta på bland annat läger och en hel del andra evenemang som skapar minnen för livet för många barn som växer upp i tunga hemförhållanden.

Kontoret ligger i Mölnlycke och nyligen valde Miljonlotteriet att satsa mer digitalt med sin marknadsföring. Detta ledde till betydligt bättre försäljning av lotter, men därmed slutade de helt med att marknadsföra sig via telefon. När detta hände så var det många som fick bluffsamtal som påstod sig vara Miljonlotteriet som ville att du skulle dela kontouppgifter så att vinst kunde betalas ut. Du kan läsa mer på Bingomania om Miljonlotteriet eller i Miljonlotteriets pressrum. I samband med att de digitaliserade gick lotteriet ut med varningar till sina spelare om dessa bluffsamtal, men tyvärr så var det trots det flera som blev lurade av bedragarna.

Vinst även vid nitlott

Eftersom att alla köp på lotter bidrar till många goda ting, så kan du oavsett vinst eller förlust känna dig som en vinnare. Man kan prenumerera på Miljonlotteriets skraplotter genom att beställa lotter på deras hemsida. Man kan dessutom registrera sina nitlotter för en extra dragning och då får man en ny chans att vinna. Du kan välja att få lotterna hemskickade så att de kan skrapas för hand. Idag är det många som väljer att skrapa sina lotter digitalt, då det anses både mer klimatsmart och många tycker att det är smidigt att kunna göra på det viset.

För att man ska kunna vinna på någon av lotterna så behöver man skrapa fram 3 likadana symboler eller siffror. Många föredrar att spela på just skraplotter på grund av att man får veta vinsten direkt och för att det också är spännande att skrapa. Miljonlotteriet skänker en hela sitt överskott till IOGT-NTO och har skänkt flera miljarder sedan år 2000. Syftet är att hjälpa utsatta barn och vuxna i Sverige. Bland lotteriets kampanjer så finner du många hjärtevärmande arbeten som du får vara en del av. Varje såld lott gör skillnad för någon av de hundratusentals både barn och vuxna som far illa på grund av alkohol och droger i Sverige.

Sport

Straffdrama tog MFF till final

Malmö FF avancerade till final i svenska cupen efter straffseger mot Mjällby.
Malmö FF avancerade till final i svenska cupen efter straffseger mot Mjällby.
Foto: Rickard NIlsson/TT
Sport
Sport Skulle nykomlingen från landsorten eller storlaget från storstaden spela sig till cupfinal?
Den dramatiska matchen avgjordes på straffsparkar och där vann Malmö FF med 4–2 mot Mjällby.
– Skönt att åka hem med en vinst. Nu ska vi gå all in för att vinna finalen, säger Malmös anfallare Isaac Kiese Thelin.
PREMIUM

Mjällby kom till spel med dokumenterad storform. Allsvenskans nykomling hade tre raka allsvenska segrar i ryggen när sista hindret mot klubbens första historiska finalplats i svenska cupen skulle tas.

Men motståndet var på pappret mycket respektingivande – giganten Malmö FF, som toppar den allsvenska maratontabellen och har vunnit cupen vid inte mindre än 14 tillfällen. Men, det tippade topplaget kom till spel med en tabellplacering bakom Mjällby samt dunkel dagsform.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Storklubben drar sig ur SSL

Iksus Veera Kauppi fjolårets SM-slutspel.
Iksus Veera Kauppi fjolårets SM-slutspel.
Foto: Erik Simander/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Innebandyklubben Iksu, med sju SM-guld i bagaget, drar sig ur Svenska Superligan (SSL) för damer.

Beslutet togs av styrelsen i måndags och under torsdagen lämnade man in beslutet till Innebandyförbundet.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Pogba målskytt igen – efter 15 månader

Paul Pogba gjorde sitt första mål sedan april 2019.
Paul Pogba gjorde sitt första mål sedan april 2019.
Foto: Oli Scarff/AP/TT
Sport
Sport Paul Pogba har dragits med en skada och inte gjort mål sedan april 2019.
Men i mötet med nästjumbon Aston Villa skrev han in sig i målprotokollet igen.
PREMIUM

Ett Manchester United som jagar poäng i jakten på en Champions League-plats och ett Aston Villa som jagar poäng för att slippa nedflyttning från den engelska högstaligan ställdes mot varandra på torsdagskvällen.

I den 27:e minuten tilldömdes Manchester United en straff efter att Ezri Konsa haft omkull Bruno Fernandes i straffområdet. Situationen videogranskades men beslutet stod kvar. Fernandes tog hand om straffen själv och la säkert in den i vänstra hörnet.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL