Annons

U-målvakt går in i Tyringetruppen

Sport • Publicerad 4 december 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

I lördagens match i Halmstad saknades Röglelånen Benjamin Magnusson, Melker Eriksson och Gustav Arvidsson. Men mot Tranås ser det ut som att J20-trion åter är tillgängliga för Jocke Andersson och hans Tyringe.

– Som det ser ut i dagsläget blir det så. De gör nytta på olika sätt och tillför bra och positiv energi. Samtidigt blir det lite avlastning nu när vi går hårt på folk vilket gör att spelare slipper byta positioner.

Annons

Tyringe kommer bara till spel med sex backar då Johan Nordling och Ludvig Adamsen är skadade.

Målvakten Oliver Tornerefelt är fortsatt utlånad till Kristianstads IK som i kväll har hemmamatch mot Tingsryd. I de senaste matcherna har Osbymålvakten Jaroslav Brazdil ersatt men då OIK har match i kväll så är han förhindrad.

– Vi plockar upp Milton Svensson från de yngre leden, säger Joakim Andersson som gärna ser en påspädning av Tyringetruppen inför Hockeyettans fortsättningsserie senare i vinter.

– Det hade behövts komma in ett par spelare till för att vi ska kunna träna som vi vill.

Andersson ger ett exempel på vad han menar.

– Vi har öppnat starkt och gjort matchens första mål i nio av matcherna. Men vi har inte riktigt haft bredden att trumma på när det avgörs i matcherna.

Tyringetränaren har dock sett lovande tecken i de senaste matcherna.

– Jag ser en utveckling med färre mål bakåt och fler framåt.

Tranås, som förra säsongen kom fyra i kvalserien till Hockeyallsvenskan, ser ut att ha säkrat en plats i Allettan.

Tyringe gav dem dock en tuff match i Stiga Arena och ledde med 2–1 inför den avslutande perioden. De hade även ett par bra lägen att knipa extrapoängen i förlängningen.

– Vi svarade för en riktigt bra insats däruppe, säger Joakim Andersson.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons