Annons

Tidig julklapp för bra insatser

Hässleholm • Publicerad 5 december 2019 • Uppdaterad 29 november 2021

Det var fullsatt när Kulturskolan under torsdagskvällen hade sin julkonsert i Röda salongen i Kulturhuset. Det innebar cirka 400 i publiken som kunde njuta av musik från flera olika orkestrar.

Först ut på musikscenen var HUB eller Hässleholms Unga Big Band. Därefter äntrade KORK eller Kammarorkestern scenen med en räcka filmmusik.

Annons

Efter att mellanstadieelever under namnet String Stars & Super Strings kört allt från Bamselåten och Last christmas till Shallow och My heart will go on blev det så prisutdelning.

22 nomineringar hade kommit in till utmärkelsen ”Bästa insats” och barn- och utbildningsnämndens presidium hade enats om tre slutliga nomineringar.

Bjärnums skola som representerades av Susanne Sandqvist som är rektor och Åsa Eklöf som är pedagog berättar om hur man har höjt kompetensen hos lärarna och hur man satsat på att alla elever ska få en möjlighet att bli sitt bästa jag.

Personal på skolan har varit på studiebesök på Elmeskolan i Älmhult och där fått inspiration om hur man ska kunna inreda ett klassrum på bästa sätt för att tillgodose alla elevers behov. Man har bland annat tillverkat skärmar för att elever ska kunna få en mer avskild och lugn arbetsplats samt skaffat hörselkåpor för dem som behöver det.

De övriga nominerade som också uppmärksammades var Thommy Andersson på Norrängsskolan och Annamaria Hedström på Kulturskolan.

Thommy Andersson har jobbat på Norrängsskolan som idrottslärare i 40 år och ”vill hela tiden förbättra och hitta på nya saker för att fånga elevernas intresse och lust till utveckling”. Han åker bland annat på lägerskola med eleverna utan att se en massa hinder.

Annamaria är sångpedagog och ”månar väldigt om sina sångelever och tar sig an alla utmaningar”.

Under kvällen delades även utmärkelsen ”Bästa resultat” ut. Det gick till rektor Petra Carlsson och specialpedagogen Lena Nilsson på förskolorna i Hästveda, Ballingslöv och Farstorp. De har arbetat med att utveckla bemötande och förhållningssätt till både barn och vuxna vilket har resulterat i minskat antal konflikter och ärenden till barnstödsteamet.

Det har också visat sig att barnen söker mer kontakt med personalen och med varandra jämfört med tidigare och visar även större tillit till sin egen förmåga.

bild 1/13
Flera olika ensembler tog plats på scen Kulturskolans årliga julkonsert ägde rum. Bandet HUBB stod för öppningsnumret.
KORK
Annamaria Hedström och Thommy Andersson var också nominerade till priset för bästa insats.
Åsa Eklöf och Susanne Sandqvist på Bjärnums skola tar emot priset för bästa insats av Rolf Bengtsson och Stefan Larsson. Utnämningen är en del av barn- och utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelser.
Lena Nilsson och Petra Carlsson
Bandet Blågräs avslutade första akten med låtarna ”Har du fyr” och ”Genom djupan dal”.
Åsa Eklöf, Jennie Nicklasson, Lynn Stjernfelt, Marianne Holmberg och Susanne Sandqvist från Bjärnums skola var alla på strålande humör efter att vinnaren av årets bästa insats offentliggjorts.
Mingel
Lena Nilsson och Petra Carlsson ser utmärkelsen som en morot till framtida projekt. – Det är jätteroligt, det ger verkligen blodad tand, säger de samtidigt som de skålar under julkonsertens paus.
String Stars & Super Strings
HUBB-
Rolf Bengtsson och Stefan Larsson.
Flera olika ensembler tog plats på scen Kulturskolans årliga julkonsert ägde rum. Bandet HUBB stod för öppningsnumret.
KORK
Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons