Annons

Tre viktiga poäng för Lönsboda

Sport • Publicerad 8 december 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var seriens trea och fyra som möttes i Lönsbodas sporthall. Då det bara är de två bästa lagen i Skånetvåan som får kvala var det tre viktiga poäng det spelades om.

– Det märktes att det var två topplag som möttes då bägge lagen gick för seger, säger Tobias Lindhe.

Annons

Vars Lönsboda dominerade den första perioden.

– Vi pressade högt och hade mycket boll. Jag tyckte vi hade bra kontroll på matchen men fick inte riktigt till det framför målet.

Men det lyckade vid ett tillfälle då periodens enda mål kom genom André Svensson som såg till att Lönsboda var i ledning inför den andra perioden.

– Där började vi bra men tappade sedan i energi vilket gjorde att de kom in i matchen, säger Lindhe.

Bjärred inte bara utjämnade spelat utan kunde också vända på en dryg minut i mitten av perioden efter mål av Anton Olsson och Emil Lundholm.

Två mål som tydligen blev en väckarklocka för hemmalaget som avslutade perioden med tre mål under de avslutande minuterna.

Albin Andersson kvitterade till 2-2 efter 16,32 med assist av tränaren Tobias Lindhe. Ett par minuter senare fick hemmalaget en straff som Albin Andersson satte i mål till ledning 3-2. Innan perioden var över blev det också 4–2 genom Fabian Olofsson.

– Vi tog tillbaka initiativet och körde på och fick också utdelning, säger Lindhe som 39 sekunder in på avslutningsperioden fick se Albin Andersson göra 5-2.

Bjärred gav dock inte upp utan knaprade in Lönsbodaledningen till bara ett mål efter två fullträffar genom Henrik Norrman och Karl Leger.

Men 54 sekunder före slutet kunde de 240 i hemmapubliken andas ut då Fabian Olofsson fastställde slutresultatet till 6–4.

Annons

– Tycker ändå att vi hade bra kontroll på matchen i den tredje perioden. Att det blir baklängesmål mot bra lag är inte så konstigt. Det gäller bara att hantera de olika faserna i matcherna, menar Tobias Lindhe.

Vars lag i och med segern nu har två poäng upp till Stanstad på andraplatsen. Vid förlust hade det varit sex.

– Vi är med i kampen om kvalplatserna och hoppas vara det även när seriens slutspelas i vår.

Matchen mot Bjärred var Lönsbodas sista hemma 2019. De avslutar höstsäsongen med att på fredag bortamöta Munka Ljungby Akademi.

– Vi har gjort det bra i höst. Jag tror att vi kommer att ha goda chanser att rubba de bägge topplagen Stanstad och Landskrona under vårsäsongen. Vi slog Stanstad borta och borde gjort detsamma hemma mot Landskrona i premiären, säger Tobias Lindhe.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons