Annons

De vill ge Malmö en magisk jul

NÖJE På fredag tar Maia Hirasawa och Carl-Einar Häckner sin gemensamma föreställning till Slagthuset.
Publicerad 11 december 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Maia Hirasawa och Carl-Einar Häckner. Pressfoto
Maia Hirasawa och Carl-Einar Häckner. Pressfoto

Det är minst sagt jul för hela slanten nu för Maia Hirasawa. Hennes nya julalbum Maias jul är äntligen ute och på torsdag inleder hon turnén för sin allra första julföreställning i Vara för att sedan åka vidare till Malmö, Jönköping och Stockholm. Med sig på tåget har hon multikonstnären Carl-Einar Häckner som hon har varit ett stort fan av i många, många år.

Annons

Bland de låtar hon själv kommer att spela under föreställningen är många hämtade från hennes nya julalbum, Maias jul, som innehåller både covers och egna nyskrivna jullåtar.

Varför blev det en julskiva och julturné just i år?

Maia Hirasawas julalbum innehåller de fyra egenskrivna låtarna ”Vi stannar kvar”, ”Det borde vara vinter här”, ”Den här julen” och ”Fortfarande här”. ”Det borde vara vinter” kom till på julafton för tolv år sedan och är en översättning av ”Still june” som var med på Hirasawas debutalbum Though, I’m just me.

Vad tycker du gör bra julmusik bra?

Vilka är dina egna favoriter?

Annons

Julen verkar betyda mycket för dig?

Vad hoppas du att publiken bär med sig efter er föreställning då, ut i decembermörkret?

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons