Annons

Osby IK vinnare trots uddamålsförlust

ishockey Alltvåanplatsen säkrad när resultaten gick rätt väg
Osby • Publicerad 11 december 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Osbys tränare Teemu Elomo kan dra på smilbanden efter att hans lag som nykomlingare kvalificerat sig för alltvåan. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Osbys tränare Teemu Elomo kan dra på smilbanden efter att hans lag som nykomlingare kvalificerat sig för alltvåan. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Viktiga poäng stod på spel för Osby IK när man åter hade chansen att säkra spel i alltvåan. På motståndarsidan stod seriens suveräner Mjölby, som redan vunnit höstens division två serie i överlägsen stil.

Annons

Pucken dansade på mållinjen vid ett par tillfällen och Hugo Kullander i Mjölbys mål stod för ett antal flinka parader. Östgötarna repade mod efter den tunga starten och fick visa att serieledningen inte är någon slump.

OIK fortsatte att gör många bra saker under andra akten och lägen att göra mål saknades inte. Det verkade dock omöjligt för pucken att hitta nätmaskorna bakom en storspelande Kullander och lyckades inte bortakeepern lägga vantarna på pucken stod målramen i vägen.

Tre raka utvisningar för hemmalaget gav Mjölby chansen att ta ett bastant grepp om skeendet men ett väl drivet boxplay löste det uppkomna problemet för Osbys del. Det var fullt ös framåt under de sista minuterna och Kullander tvingades bland annat till tre smått otroliga räddningar under en sekvens på bara några sekunder där han stoppade ett givet mål för värdlaget.

Nya tag i den sista tredjedelen. Till sist kom den efterlängtade kvitteringen då Robin Mendelsohn satte 1–1 efter ett flygande anfall.

Annons

Trots förlusten var det positiva tongångar i ishallen.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons