Inför invigningen av Hästveda station för sex år sedan. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Sämre tågförbindelser oroar

Hässleholm Resenärer reagerar på tidigt kvällsstopp för trafiken.

Flera resenärer och boende i Hästveda har reagerat starkt på att tågförbindelser från Hässleholm till Hästveda avsevärt försämras med den nya tågtidtabellen som träder i kraft på söndag. Exempelvis kommer det vara omöjligt att ta sig från Hässleholm till Ballingslöv och Hästveda efter klockan 20.15 på kvällen.

Detta har också kommunalråden reagerat på och gemensamt skickat en skrivelse till Skånetrafiken. Denna skrivelse har resulterat i att kommunalråden, Lars Johnsson (M), Hanna Nilsson (SD), oppositionsrådet Lena Wallentheim (S), samt företrädare för Hässleholm, Osby, Alvesta och Älmhults kommun, ska ha ett möte med Skånetrafiken och Länstrafiken Kronoberg.
– De aviserade försämringarna är inte acceptabla, säger Lars Johnsson (M).

Dagens fråga

Har du tandvårdsförsäkring?

Loading ... Loading ...