En sorglig vecka när fina Gården stänger

INSÄNDARE

Jag vill ägna detta brevet till fritidsgården i Hästveda, Gården.
Som ni kanske vet så kommer tre stycken fritidsgårdar i Hässleholms kommun stängas ner. Hästvedas fritidsgård är en av dem, tyvärr. Det är med sorg som jag skriver detta.
Hästveda må vara en trist plats att befinna sig på men det är tack vare gården som ungdomarna kan få ha det lite roligt.

Från femteklassare upp till 18-års åldern kommer det ungdomar varje dag till gården, kanske för att de inte har någon annan trygg plats eller bara för att vara med vänner. Gården är en utmärkt plats att lära känna nytt folk, lära sig nya saker och man får även en trevlig stund. Men vad vore gården utan Niklas. Niklas är den som styr och ställer, han håller ordning på ungarna men finns även där som stöd. Utan honom hade inte gården varit detsamma. Han har lärt känna varenda person som har befunnit sig på gården. Nu tvingas han lämna alla dessa ungdomar och skaffa ett nytt jobb.
Vi kommer sakna dig Niklas.

Gården är en plats där jag har skapat minnen för livet. Jag har varit på gården i cirka fem år, det är där jag finner lugn och kan vara mig själv.
Förutom att plugga där så träffar jag även mina vänner, det är på så sätt som jag kan hålla kontakten med dem jag gick i grundskolan med.

Förutom att många vänskapsrelationer skapas där så är det även många som har hittat sin första kärlek där. Det är en viss stämning på gården som gör att man hamnar i en annan värld, man kan verkligen vara sig själv där och allt man behöver finns där.
Jag är inte ensam om att jag kommer sakna gården, alla mina vänner i omgivningen känner detsamma.
Det är en sorglig vecka detta eftersom på fredag är sista dagen på gården och jag kan bara tänka mig hur många som kommer komma dit för att säga adjö.

Jag vill uppmana alla att skicka in till kommunen ifall ni vill ha kvar fritidsgårdarna, gör det för oss ungdomar. Gör det för dem som kommer till fritidsgården för att de inte har några vänner, för dem som inte känner sig trygga hemma eller gör det för dem som kommer börja med kriminalitet istället för att vara på gården. För det är exakt det som kommer hända ifall ungdomarna inte har någonstans att hänga på längre.

Till sist vill jag tacka gården för dessa åren och ett stort tack till personalen som har hjälpt till.
Ni har hjälpt många ungdomar och jag hoppas att det någon dag kommer startas en ny fritidsgård åt oss i Hästveda.
Tyvärr kommer det antagligen inte vara samma personal dock.
Men ett stort tack till er.

Dagens fråga

Tycker du om att bada bastu?

Loading ... Loading ...