Annons

Stökigt derby i Köpenhamn

Publicerad 13 december 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Supportrar tänder bengaler innan sammandrabbningen med polis i Köpenhamn på torsdagskvällen. 
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2019.
Supportrar tänder bengaler innan sammandrabbningen med polis i Köpenhamn på torsdagskvällen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2019.

Enligt uppgift till dansk TV2 ska MFF:s supportrar ha gått till attack mot polis i samband med marschen till Parken, Köpenhamns fotbollsarena.

Maskerade supportrar från båda lägren ska ha tänt bengaler och angripit ordningsmakten med bangers, cyklar och flaskor varpå dansk polis svarade med att beskjuta folksamlingen med tårgasgranater, rapporterar TV-kanalen.

Annons

Fem poliser ska ha kommit till skada i sammandrabbningen. Ingen av poliserna ska ha fått allvarliga skador.

Efter bataljen ska polisen ha gripit och anhållit totalt åtta såväl MFF- som FCK-supportrar. Vid midnatt hade fyra av de gripna försatts på fri fot igen.

Enligt danska TV2 ska polisen till sin defensiv ha använt sig av hundar och flera supportrar som var inblandade i bråket ska ha blivit bitna.

Vid midnatt meddelade dansk polis att det var lugnt på stadens gator och torg igen.

Teodor DimbladSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons