Annons

Två snabba mål gav tre Lönsbodapoäng

Sport Två mål på fem sekunder i den tredje perioden
Sport • Publicerad 13 december 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Fabian Olofsson gjorde 5–3 mot Munka Ljungby Akademi. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Fabian Olofsson gjorde 5–3 mot Munka Ljungby Akademi. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Lönsboda fick jobba hårt i bortamatchen i Skånetvåan mot jumbolaget Munka Ljungbys akademilag. Trots målmässigt överläge för det gästande Örkenedslaget kom det unga hemmagrabbarna hela tiden igen.

– Det var ganska tillknäppt i början. Det kändes som att inget lag fick igång något ordnat spel, säger Lindhe.

Annons

Lönsboda fick dock en målmässig önskestart då Johan Bengtsson gjorde första målet redan efter en minut och elva sekunder. Anton Lantz kvitterade men Timmy Nilsson kunde se till att gästerna kunde gå till ledning med 2-1 i den första periodpausen.

Det blev även 3-1 för Lönsboda genom Robin Nilsson i mittenperioden. Men innan perioden var över såg Daniel Nilsson till att ge hemmalaget hopp med sitt 2-3-mål.

– Jag tyckte vi hade kontroll på matchen men det går som bekant snabbt i innebandy, säger Tobias Lindhe.

Det skulle även bli en hemmakvittering i den tredje perioden genom William Jönsson. Men i matchminut 14 avgjorde Lönsboda med två snabba mål, Först satte Robin Nilsson 4–3 och fem sekunder senare gjorde Fabian Olofsson 5–3.

– Fabian gick upp och hängde in 5–3 direkt efter tekning, berättar Lindhe.

– Efter de bägge målen så visste jag att vi inte skulle släppa det. Det var rätt så bekvämt i slutet då vi bara spelade av matchen. Dessutom drog hemmalaget på sig ett par utvisningar.

Vinsten gör att Lönsboda kan se fram emot en rolig vår då de är med i kampen om de två kvalplatserna.

– Ja, vi ville ha tre poäng. Det känns som att vi är rätt bekväma med det vi gör, säger Lindhe vars lag nu går på julvila.

Den 11 januari blir det återstart och då väntar serieledande Landskrona på bortaplan.

– Det kommer bli spännande. Men innan dess så ska det vara skönt att ta det lugnt, ladda batterierna och läka skador, säger Lindhe som är nöjd med hösten.

– Det allra bästa är ändå att vi kan bli ännu bättre. Vi har under några år försökt att ändra vårt spel och bli offensivare. Det är något som vi vill utveckla ännu mer.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons