Annons

Unga tjejer provar på olika sporter i Tyringe

Sport • Publicerad 13 december 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Det är i samband med den just nu pågående fyrnationsturneringen i ishockey för U18-tjejer som Skånes ishockeyförbund bjudit in även andra idrotter.

Tjejer mellan 7–14 år kan i morgon lördag prova på olika sporter med start klockan tio och två timmar framåt på Tyrs hov och Tyringehallen.

Annons

– De kan testa handboll, fotboll, brottning, bowling och friidrott, säger Linda Wemmert.

Direkt efteråt blir det en inspirationsföreläsning i sporthallen då tjejer från bowling, fotboll och ishockeyn pratar utifrån sina erfarenheter, att idrotta som tjej.

– Det finns representanter från olika idrotter på plats som hjälper till att instruera tjejerna under prova-på-aktiviteterna. Bland annat kommer Jenny och Cajsa Wegner som tillhör världseliten i bowling, berättar Wemmert.

– Meningen är att tjejerna ska kunna gå runt och prova på de olika sporterna. Vi vänder oss inte bara till de som redan är aktiva inom respektive idrott.

– Alla är välkomna från de som redan idrottar och till rena nybörjare. Dessutom är alla aktiviteter kostnadsfria.

Linda Wemmert tycker att man ska uppmuntra ungdomarna att hålla på med olika sporter.

– All forskning visar att det är bra för olika saker som koordinationen, speluppfattning plus att det även leder till färre skador.

– Jag tror på att knyta de olika idrotterna närmare varandra. Alla idrotter har mycket att vinna på att samarbeta med varandra och komplettera den egna träningen.

Wemmert är lyrisk när det gäller faciliteterna i Tyringe.

– Det är helt fantastisk lyxigt då det finns så många möjligheter till att utöva så många olika idrotter på en plats.

Annons

Linda Wemmert hoppas att det kommer många tjejer till Tyrs Hov i morgon.

– Vi har inte gjort den här tjejgrejen tidigare så det ska bli kul och se hur det fungerar.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons