Annons

Bygge av LSS-boende på Gjutaren avbryts

Osby Samhällsbyggnadsnämnden har fattat beslut om att förhandla fram en överenskommelse med Osbybostäder om att avbryta projektet med LSS-bostäder på Gjutaren 20.
Osby • Publicerad 14 december 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Osbybostäder
Osbybostäder

Bygget på fastigheten Gjutaren 20 intill Parkgatan i Osby har varit en följetong modell längre. Nu har det hela tagit en ny vändning.

Annons

Anledningarna till att beslutet fattats är i första hand två till antalet; tidsaspekten och framtida hyreskostnad.

Någon ny upphandling är ännu inte klar och således är tiden för byggstart osäker.

Nämndens ordförande Lotte Melin (C) berättar att en enligt henne potentiellt lämplig tomt är där Hemgården, förskolan som för närvarande rivs, ligger idag.

Tidsplan?

Vad gäller hyreskostnad har förvaltningen räknat ut att vid bygge av LSS-boende i egen regi skulle kommunen kunna spara cirka 750 000 kronor till 980 000 kronor årligen jämfört med att hyra från Osbybostäder. Uppskattningen är då att kostnaden för att avbryta projekteringen skulle kunna sparas in på ett till två år.

Annons

Enligt Melin (C) ska kommunen ha lagt ett bud på strax under 850 000 kronor medan Osbybostäder initialt vill ha drygt två miljoner kronor.

Ärendet skapade debatt under samhällsbyggnadsnämndens sammanträde innan nämnden enades om att avbryta projektet på Gjutaren.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons