Filmvisningen med Torsten Niklasson och Sven Jensén drog fullt hus på kulturhuset Vita skolan under lördagen. Foto: Magnus Wahlström

Premiärvisning drog fullt hus

Broby Lapp på luckan. Så kan intresset sammanfattas när Torsten Niklassons senaste film premiärvisade på kulturhuset Vita skolan under lördagen.

På lördagen var det slutligen dags för premiärvisning av Torsten Niklassons senaste dokumentärfilm med titeln En bäck genom Göingebygden.
Och intresset gick inte att ta miste på. 90 platser fanns tillgängliga och 90 biljetter var slut. När tidningen var på plats en god stund innan visningen skulle börja ringlade sig kön lång och flera biljettlösa personer fick helt sonika vända på klacken.
– Glädjande för både mig och Sven, konstaterar en leende Torsten Niklasson strax innan han och Sven Jensén satte igång filmen.
Förutom berättarröst bidrog hembygdsprofilen Sven Jensén med kommentarer kring filmen och dess handling – där tittarna får följa Linebäck under 60 år av förändring. Idén till filmen har även sitt ursprung från ett föredrag Jensén höll för några år sedan.
– Det är ungefär en och en halv mil från källan till där Linebäck rinner ut i Helge å, så det är en bra bit, säger Jensén och tillägger:
– Kulturhistorien är väldigt intressant, förr låg där till exempel minst 15 kvarnar längs Linebäck.
Och att döma av uppslutningen var det fler som tyckte detsamma.
– Det får bli en extravisning, vi får återkomma om när, konstaterade kultur- och fritidschefen Jan Carlson.

Dagens fråga

Har du tandvårdsförsäkring?

Loading ... Loading ...