Annons

Bästa pepparkakshuset har korats

Broby Rösterna är räknade och nu står det klart vilka kåkar som segrat i årets pepparkakshustävling i Östra Göinge.
Östra Göinge • Publicerad 15 december 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

I lördags föll avgörandet i Östra Göinges pepparkakshustävling.

Pepparkakshusen har förevisats på kulturhuset Vita skolan under ett par veckor och under tiden har allmänheten kunnat rösta på sina favoriter.

Annons

Årets tävling har haft två olika klasser; en amatörklass där temat varit valfritt, alla hus har tagits emot, och en proffsklass.

I amatörklassen inkom fyra bidrag och det var jämnt mellan det vinnande bidraget och tvåan (samtliga går att se på bild ovan).

– Det var oerhört jämnt och skilde bara några röster mellan ettan och tvåan. Vinnaren är ett fantastiskt hus och övriga tycker jag hamnar på en delad andraplats, säger kultur- och fritidschefen Jan Carlson.

Proffsklassen har varit öppen för lokala arkitekter eller aktörer inom byggbranschen och temat har varit inspiration till det nya kommunhus som planeras i kommunen.

Även här var det jämnt mellan bidragen, berättar Carlson.

– Vi får leverera vinnaren till projektgruppen som arbetar med det nya kommunhuset som inspiration och se vart det leder, säger han med glimten i ögat.

Även om det i år inkom ett antal bidrag är förhoppningen att tävlingen ska kunna växa än mer framöver.

– Det är ju fortfarande en relativt ny grej. Vi får köra på ett tag och hoppas att det växer genom att fler är med, säger Jan Carlson.

Det blir alltså en fortsättning?

– Ja då. Vi kommer köra nästa år också. Så det är lika bra att börja skissa på ritningarna redan nu, säger han avslutningsvis med ett skratt.

bild 1/7
Bidrag i amatörklassen.
Det vinnande bidraget i amatörklassen. 			        Foto: Magnus Wahlström
Tvåan i amatörklassen.
Vinnare i proffsklassen och potentiellt ett nytt kommunhus?
Bidrag i proffsklassen.
Bidrag i proffsklassen.
Bidrag i amatörklassen.
Bidrag i amatörklassen.
Det vinnande bidraget i amatörklassen. 			        Foto: Magnus Wahlström
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons