Annons

MFF riktar kritik mot dansk polis – och de egna fansen

Sport • Publicerad 18 december 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Det blev stökigt inför matchen mellan FC Köpenhamn och Malmö FF. Nu riktar MFF kritik både mot den danska polisen och de egna fansen. Foto: TT
Det blev stökigt inför matchen mellan FC Köpenhamn och Malmö FF. Nu riktar MFF kritik både mot den danska polisen och de egna fansen. Foto: TT

Det var inför Europa League-matchen mellan FC Köpenhamn och Malmö FF i förra veckan som det blev turbulent under MFF-fansens marsch mot arenan.

Annons

Nu ifrågasätter även MFF polisens tillvägagångssätt vid ingripandet. Klubben har också begärt att få ett möte med den danska polisen för att diskutera vad som hände inför matchen. Även MFF support är inbjudna till mötet som ska ske i början av nästa år.

- Det är både ledsamt och orimligt att så många oskyldiga supportrar drabbats av denna polisåtgärd då de inte varit delaktiga i oroligheterna" skriver Malmö FF i ett pressmeddelande.

[contentcards url="https://www.skd.se/2019/12/13/stokigt-derby-i-kopenhamn/" one_line="true"]

Samtidigt medger Malmö FF att ungefär 100 av de egna supportrarna betett sig "extremt utåtagerande och aggressivt" i Köpenhamn. Uppgifterna kommer från klubbens egen personal, supporterpoliser och MFF-fans på plats.

-Dessa individer har bland annat kastat pyroteknik och bangers samt skjutit fyrverkerier på ett sätt som skapat rädsla, otrygghet och skada för vissa av våra egna supportrar såväl som för Köpenhamnsbor, besökare och polisen. skriver klubben.

- Individernas agerande är helt oacceptabelt och Malmö FF förutsätter att dansk polis utreder och lagför de personer som gjort sig skyldiga till brott i samband med händelserna.

MFF konstaterar också att det var trångt när de egna fansen släpptes in på läktaren och att endast två av planerade tre insläpp utnyttjades under matchdagen.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons