Rolf Raymundsson, Ingrid Sigvardsson och Åke Blennborn i Lions överräcker slipmaskinen till Anders Gunnarsson, platsansvarig på fritidsbanken.
Anders Gunnarsson, fritidsbanken i Broby.

Lions delade ut julklapp till fritidsbanken

BROBY Lions i Östra Göinge kom med julklapp till fritidsbanken.
– Riktigt roligt. Det här tackar vi för, säger Anders Gunnarsson, platsansvarig på fritidsbanken, när han öppnar paketet innehållande en – skridskoslip.

Fritidsbanken i Broby, i lokalerna vid Alltmöjligtverkstaden, invigdes i början av december. Konceptet är enkelt: Privatpersoner, företag, föreningar och andra organisationer skänker begagnad sport- och fritidsutrustning till Fritidsbanken. Utrustningen kontrolleras och rustas upp av Fritidsbankens personal. Sen kan alla som vill låna utrustning för att prova på olika aktiviteter.

– Det går bra, bland annat har vi lånat ut mycket skridskor, säger Anders Gunnarsson.
Målet är dock att låna ut grejerna i så bra skick som möjligt – och när det gäller skridskor är det svårt om man inte har någon skridskoslip.
Lions Club i Östra Göinge fick nys om fritidsbankens önskan.
– Vi var här på invigningen och såg vilket fantastiskt initiativ det här är, det hjälper ju så många. I Lions vill vi hjälpa internationellt, regionalt – och lokalt. Så när en fågel viskade i våra öron att fritidsbanken behövde en skridskoslip ville vi hjälpa till, säger Ingrid Sigvardsson, president i Lions.

Sigvardsson var tillsammans med Rolf Raymundsson och Åke Blennborn i fritidsbankens lokaler i Broby och överräckte julklappen till Anders Gunnarsson.
– Det här innebär att vi kan låna ut grejer av ännu bättre kvalitet. Vi har sedan tidigare en skidslip – och nu också en skridskoslip, säger en nöjd Gunnarsson.

Dagens fråga

Har du tandvårdsförsäkring?

Loading ... Loading ...