Annons

Prinsen tog över tronen

Hässleholm • Publicerad 24 december 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det trodde jag aldrig när jag skickade in bilden som togs förra julen, säger hon.

– Jag gillar att fotografera och skickade in bilden mest på skoj.

Annons

Bilden på Prinsen som tog hem flest poäng visar Prinsen iklädd en röd vacker väst.

– Hmmm, undrade Helen, fotografen och övriga familjemedlemmar som hade samlats kring vinnarkatten. Undrar om den fortfarande passar?

Grejen är den att Prinsen har frossat i mat, han gillar all sorts mat, till och med gurka och broccoli, så det blev lite si och så med passformen på västen. Men till slut satt den där till Prinsens förgrymmelse och under familjens jubel.

Prinsen är av rasen Devon vex, en ras känd för din smäckerhet och elegans.

Prinsen är vare sig smäcker eller elegant, avslöjar Helen.

– Nä, han är nog lite tvärtom, klumpig och sävlig och så viftar han på svansen. Han är nog lite lik en hund.

Vad nu Prinsen tycker om att bli jämförd med en hund låter vi vara osagt. Men att han är ett vackert charmtroll kan ingen förneka. Och det var just den charmen som gjorde att husse Lars-Magnus åkte de många milen till Västerhaninge för cirka ett och halvt år sedan för att hämta Prinsen som de hade sett en bild på i en Facebookgrupp.

– Ja, vi hittade honom i en grupp på Facebook, han var ju så söt så vi föll direkt, förklarar Helen.

I hemmet fanns redan Snäckan som tyckte att det var helt okej att det kom ytterligare en katt.

Man kan nog säga att matte Helen är en riktig kattmänniska. Hon har haft inte mindre än 15 katter, de flesta raskatter, bland annat Birma och så Devon rex då förstås, men också flera bondkatter.

Annons

Att det blev just den rasen beror bland annat på att en av sönerna som är allergisk tålde just den rasen ganska bra. Nu har sonen flyttat hemifrån, men kommer hem och hälsar på ibland och det fungerar bra med de båda katterna.

Man kan med fog kalla familjen Malmqvist för en riktig kattfamilj. Att ha katt är ett måste för Helen och åren hon tvingades vara utan på grund av sonens allergi var inte så roliga.

Prinsen har vunnit hela familjens hjärta. Och han har sin plats hos Helen när det blir sovdags. Särskilt mysigt blir det när han rullar ihop sig alldeles intill hennes ansikte.

Båda katterna är innekatter, men går gärna ut i koppel.

– De är som familjemedlemmar, säger Helen medan Lars-Magnus försöker få Prinsen att posera snyggt framför familjens fantastiska julgran.

En alldeles levande gran, inköpt i Vinslöv, klädd enligt alla konstens regler.

Prinsens vinnarpresent, massor av lyxkattmat, tilldrog sig genast Prinsens intresse. Men allra roligast är nog ändå att lukta på vinnarbuketten, tycker Prinsen. Precis som tjuren Ferdinand luktar på sina blommor så här i juletid.

Som god tvåa kom coola katten Bosse och på tredje plats hamnade Gusten med flugan.

bild 1/5
Vacker vinnare värdig namnet Prinsen.  Foto: Stefan Sandström
Familjen Malmqvist, Prinsens matte Helen, husse Lars-Magnus och barnen Isabell, Caspian och Matteus. Foto: Stefan Sandström
Var finns det i paketet tro? Nä, ingen nackmasserare, men kattmat till vinnaren.  Foto: Stefan Sandström
Vill lukta på blommorna precis som tjuren Ferdinand.  Foto: Stefan Sandström
Hmmm, julvästen sitter tajt den här julen...  Foto: Stefan Sandström
Vacker vinnare värdig namnet Prinsen.  Foto: Stefan Sandström
Familjen Malmqvist, Prinsens matte Helen, husse Lars-Magnus och barnen Isabell, Caspian och Matteus. Foto: Stefan Sandström
Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons