GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vittsjö förstärker dubbelt

Sport Värvar dansk landslagsspelare och svenska i U23-landslaget.
Sport • Publicerad 24 december 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Mie Leth Jans har 26 danska A-landskamper i bagaget och värvas in från FC Rosengård. Jans värvades till Malmölaget inför årets säsong men fick bara speltid i fem matcher.

– Hon kom tillbaka från en skada året innan och som alla vet är det stenhård konkurrens i Rosengård, säger Thomas Mårtensson.

25-åriga Jans har tidigare spelat i danska Elitedivisionen med Ballerup-Skovlunde och Champions League-laget Brøndby samt i Super League med Manchester City.

Hon är en allroundspelare som kan spela både i hela backlinjen och som defensiv mittfältare men det är ändå i första hand backplatserna som danskan är tänkt att konkurrera om.

– Hon har bra karaktär, bra spelförståelse och är en duktig försvarsarbetare, säger Mårtensson.

Emma Pennsäter har också ett förflutet i Rosengård (där hon gjorde tolv matcher redan som 18-åring 2016) men kommer senast från Göteborg som hon gjorde 13 allsvenska matcher för i år. Moderklubben är Limhamn Bunkeflo och hon har också gjort en sejour i Brøndby. Pennsäter är nu 22 år gammal och har hunnit göra 21 svenska U23-landskamper.

– Hon är bra med båda fötterna och kan spela både mittback och ytterback, säger Thomas Mårtensson som är nöjd med de två nyförvärven.

– Michelle (de Jongh) bröt vägen, sedan kom Tove (Almqvist) och nu märker vi att spelare vill till Vittsjö, fortsätter han.

De två nyförvärven ersätter CJ Bott, som Vittsjö inte skriver nytt kontrakt med, och kommer också att öka bredden i mittförsvaret, där Sandra Adolfsson har opererat hälen.

– Ingen av dem är kanske en utpräglad vänsterback i sig självt men det var inte CJ heller, hon var egentligen högerback, säger Mårtensson.

Den slutgiltiga truppen för 2020 börjar nu forma sig för Vittsjö.

Men alla kontrakt är ännu inte påskrivna och något nytt namn kan det också bli.

– Nu skall vi ha en forward till bara, kommenterar Thomas Mårtensson och fortsätter:

– Vi har kvar tio av elva startspelare från i år och jag är otroligt glad över att folk stannar, det är många som rycker i våra spelare. Det är bara att se på Piteå som tappade nästan alla sina profiler.

2 bilder
...och i sin nya klubb kommer hon att få sällskap av Emma Pennsäter (till höger). Foto: TT
Emma Pennsäter väntas vara borta i en till två veckor med en stukad fot.				       Foto: arkiv
...och i sin nya klubb kommer hon att få sällskap av Emma Pennsäter (till höger). Foto: TT
Emma Pennsäter väntas vara borta i en till två veckor med en stukad fot.				       Foto: arkiv
Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.