Hässleholm går i konkurs
n Jag gillar att spendera min fritid med mina kompisar och brukar därför ofta åka iväg, eftersom det inte finns något att göra. Hässleholms affärer lägger ner oftare och oftare!
För det första har vi ungdomar ingenting och göra och måste därför åka till större städer samt lägga pengar på kollektivtrafik. Detta gör exempelvi att många hindras att komma någonstans eftersom vissa inte får lov av sina föräldrar att åka iväg med tåg eller buss själva. Vissa gånger kan det bli så illa att tågen blir inställda vilket händer med jämna mellanrum.
För det andra kan man istället spendera dessa pengar som man lägger på all slags kollektivtrafik, på mycket vettigare saker. Tänk om man inte behövde lägga en massa tid och pengar på att åka iväg hela tiden. Vi ungdomar har inte råd med sånt, vi är faktiskt pank!
Det är många som inte vill spendera sin månadspeng de får på att behöva ta sig någonstans så fort man vill hitta på något kul. Låt oss kunna få gå ut, vara med våra vänner och shoppa utan att behöva stressa, oroa sig och hela tiden behöva ta sig ifrån Hässleholm.
För det tredje orsakar det alla som jobbar. När en affär stänger ner måste all personal antingen, flytta, pendla eller hitta ett annat jobb. Jag tycker att det ska vara rättvist mellan alla. Personalen som jobbar i affärerna ska kunna jobba kvar där de jobbar utan att behöva stressa med ett tåg eller riskera att komma försent på grund av förseningar eller inställda tåg.
Tänk de som inte har råd med kollektivtrafik eller de som inte får åka iväg själva med kompisar, ska de behöva stanna kvar hemma för att resten ska åka iväg och hitta på en massa kul, på grund av att det inte finns något av det i Hässleholm?
Jag vet att många tycker det är smidigare att e-handla på nätet, men vi måste få ge de en chans och handla i vår stad om vi vill att alla butiker ska vara kvar.
Avslutningsvis vill jag säga att vi måste kämpa för att Hässleholm inte ska gå i konkurs. Låt människor få jobba kvar i sina butiker utan att känna press och stress, låt ungdomar ha någonting att göra och inte behöva spendera sina pengar på kollektivtrafik.

Dagens fråga

Tror du att Malmö FF går vidare i Europa League?

Loading ... Loading ...