Fixa Hässleholm tack!
Stan i Hässleholm dör. Många bra affärer stänger ner och flyttar. Till exempel som Glitter, Hemtex och Skoaffären No: 1. Vi ungdomar vill ha någonting att göra i Hässleholm! Våra favoritaffärer stänger ner och flyttar till större städer. Vi har snart ingenstans att gå och handla längre och ingenstans att hänga och ha roligt
Det finns ett ställe som heter Markan där ungdomar kan hänga på fritiden. Däremot för oss här borta i Röinge så är det andra sidan stan och vi har ingen möjlighet att komma dit alltid så det behövs ett ställe inne i stan.
Min kompis sa att politikerna har börjat lägga förslag på ett ställe vid skejtparken i Hässleholm men jag och mina vänner tycker inte att det är en bra idé för att där pågår droghandel och vi vill inte hänga där då.
För det första så behöver vi ett ställe där man kan gå när som helst. Ett roligt ställe där det finns biljardbord och pingis, soffor och tv. Ungefär som en fritidsgård där det finns massvis av roliga saker att göra på fritiden. Det ska vara öppet för alla upp till 18 år.
För det andra. Ni vuxna klagar alltid på att vi ungdomar alltid sitter inne med våra mobiler, datorer och iPads. Ni säger alltid att vi ska gå ut och vara med vänner. Men vi stannar inne för att det finns absolut ingenting att göra i Hässleholm. Det finns ingen fritidsgård att vara på, det finns inga affärer kvar som är roliga för att allting stänger ner och flyttar till större städer.
För det tredje. Om vi säger att vi vill ta tåget till de större städerna bara för att göra någonting så är det vissa som inte får ta tåget och som inte får vara på stationen för att det är för farligt, och då slutar det med att vi alla sitter inne med våra mobiler ändå.
Snälla fixa Hässleholm igen. Fixa ett ställe där vi ungdomar kan vara på fritiden när vi har tråkigt. Vi behöver behålla de affärer som finns kvar. Vi behöver ha roligt, även fast det kan vara farligt i stan med massa människor som inte är bra.
Vi måste fixa Hässleholm och rädda ungdomarnas liv!

Dagens fråga

Tror du att Malmö FF går vidare i Europa League?

Loading ... Loading ...