Annons

Många startade året på rätt sätt

orientering Bästa deltagarsiffran på tolv år.
Sport • Publicerad 1 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Nyårsorienteringen har på senare år legat stabilt runt 150 deltagare. Men perfekt orienteringsväder i skogarna på Göingeåsen betydde att decenniet fick en bra start. De 166 deltagarna var fler än de 162 som startade 2009 och det är alltså tolv år sedan det var så många deltagare senast.

[contentcards url="https://www.nsk.se/2020/01/01/fina-forhallanden-nar-ol-aret-borjade/" one_line="true"]

Annons

– Det var lång kö här redan klockan 10 (när starterna började) men det hade det å andra sidan varit oavsett starttid, säger Lars Lindborg från Tormestorps IF.

De tappra 166 var mestadels motionärer men även någon elitlöpare (som Pan-Kristianstads Björn Hellrup) syntes i startfältet. Åldersspannet var allt från barn i åttaårsåldern till pensionärer runt åttio.

Angående snö: lördag den 11 januari skall Tormestorpsloppet, klubbens längdskidtävling, arrangeras. Om det hinner bli någon vinter till dess, det vill säga.

Annons

bild 1/3
Björn Hellrup, Pan-Kristianstad. Foto: Stefan Sandström
Lars Lindborg, tävlingsledare. Foto: Stefan Sandström
Lars Lindborg diskuterar kartan med OK Tyringes Bengt Ivarsson. Foto: Stefan Sandström
Björn Hellrup, Pan-Kristianstad. Foto: Stefan Sandström
Lars Lindborg, tävlingsledare. Foto: Stefan Sandström
Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons