Silver för Ottilia efter jämn final

Sport Fint silver i Norrköping för Hässlebowlaren.
Sport • Publicerad 2 januari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
2) Ottilia Gunnarsson Bowlingsällskapet Hässle.
2) Ottilia Gunnarsson Bowlingsällskapet Hässle.

Swedish Youth Open är en ny tredagarstävling arrangerad av Svenska bowlingförbundet. Målgruppen är ungdomar, U18 och U21 och killar och tjejer tävlar i varsin klass utan handicap.

Ottilia Gunnarsson, BS Hässle, var en av deltagarna i Norrköping.

Dessutom var förbundskapten Robert Andersson på plats för att bevittna tillställningen.

Första dagen slog Ottilia Gunnarsson 1150 poäng på sex serier. Andra dagen blev en markant förbättring med 1300 poäng på lika många serier.

I det sammanlagda resultatet efter två dagar låg Gunnarsson femma. De fyra bästa skulle gå vidare till slutspel och det krävdes alltså bra spel på tredje dagen för att hon skulle ta sig dit.

Som tur är lyckades hon slå 1919 poäng på dagens åtta serier vilket var tävlingens bästa resultat, killarna inkluderat. Det var tillräckligt för att ta henne från femte- till förstaplats i sammandraget inför semifinalerna.

Väl där var det man mot man, bäst av tre serier som gällde. I semifinalen blev motståndaren Judith Friman, som precis som Gunnarsson spelar i landslaget. Hässlebowlaren gick segrande ur striden med 2–1 och var klar för final.

Även finalen, mot Moa Ekström, gick till tre serier. En sen miss i sista serien blev kostsam och Ottilia Gunnarsson förlorade med bara fem poäng. Ett frustrerande slut men ändå en fin silvermedalj för Ottilia Gunnarsson.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.