Tre häktade män ger åklagaren viss arbetsro

Hässleholm • Publicerad 2 januari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Tre män har häktats efter mordförsöken på Ljungdala. Två av dem är frihetsberövade, på sannolika skäl misstänkte för delaktighet i dådet, medan den tredje fortfarande är på fri fot. Foto Johan Nilsson/TT
Tre män har häktats efter mordförsöken på Ljungdala. Två av dem är frihetsberövade, på sannolika skäl misstänkte för delaktighet i dådet, medan den tredje fortfarande är på fri fot. Foto Johan Nilsson/TT

Fyra personer anhölls efter skjutningen, och en häktades, skäligen misstänkt. Men han släpptes efter bara några dagar.

Finns det fler personer som du vill frihetsberöva?

Åklagaren ser positivt på utredningsläget. Skjutningen skedde i ett område där det rör sig mycket folk, och det skedde medan det var ljust ute.

Hur ser den tekniska bevisningen ut?

Gällande de två personer som sitter frihetsberövade ska deras häktning upp till prövning den 9 respektive 13 januari. Häktningsbeslutet av 35-åringen omprövas inte så länge han fortfarande är på fri fot.

En är häktad för mordförsök och två för medhjälp. Innebär det att den förstnämnde är den huvudmisstänkte?

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.