Inget trendbrott för Tyringe

Sport Åkte på tredje raka förlusten mot Hanhals.
Sport • Publicerad 3 januari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

– Jag tycker att vi någonstans är värda poäng i dag, Kollar man de två första perioderna så för vi spelet men tyvärr får vi inte utdelning. Då blir det tufft när det får ett läge och så smäller det. Vi måste vara hetare i avslutningslägena, summerar André Reimer.

Precis som i Vimmerby i måndags coachades Tyringe alltså av assisterande tränaren André Reimer. Någon uppdatering gällande tränarsituationen fanns inte att få från Tyringeledningen på fredagskvällen.

Efter en månadslång sejour i Kristianstads IK var Oliver Tornerefelt tillbaka i Tyringekassen. Hans nolla hölls intakt i 14 minuter och 27 sekunder – då klippte Adam Willig till på David Stenbackas passning och satte Hanhals ledningspuck.

Direkt på nedsläpp åkte Hanhals på en utvisning och Tyringe fick möjligheten att skaffa sig kontakt i powerplay.

Efter två ganska bleka Tyringeminuter kom istället utdelningen när gästerna pustade ut. Felix Lidgren kvitterade efter 16.47, assisterad av Sebastian Freed Karlsson och Isac Bexdal.

Glädjen blev dock inte långvarig. Arvid Caderoth sökte och hittade läge – och ur sin högerposition hängde han in 1–2 i bortre.

Kvitteringen kom från Gabriel Altbergs klubba 11.34 in i andra perioden, assist Balint Horvàth och Andreas Anarp.

Men hemmalaget skulle återigen få gå till periodvila i underläge. Emil Backman, ifjol i Tyringe, satte 2–3 till gästerna med två minuter kvar. Ett skott som kom från långt håll men möjligen skymdes av backen och som ställde målvakten Oliver Tornerefelt.

Hemmalaget fick ett ypperligt läge i spel fem mot fyra i nästan fyra minuter i inledningen av tredje perioden men Tyringes powerplay var tandlöst.

– Vi får inte ut någonting, inte ett skott på mål. Det låser sig totalt, suckar André Reimer.

Istället utökade Kungsbackalaget sin ledning efter 11.19. Oliver Tornerefelt såg ut att ha koll på pucken men Arvid Caderoth lyckades på något mystiskt vis peta in 2–4. Ett psykologiskt oerhört tungt mål för Tyringe.

Med fem minuter kvar tog André Reimer timeout. Mindre än minuten senare forcerade Gabriel Altberg in reduceringen och gav hemmapubliken en strimma av hopp. Tornerefelt plockades av isen och Tyringe satsade allt med en man mer på isen. Men tiden rann ur timglaset och uddamålsförlusten var ett faktum.

Hanhals är ett av få lag som Tyringe har besegrat den här säsongen. Därför var också förhoppningarna om att fixa första trepoängaren stora. Och även om Tyringe kammade noll försökte André Reimer plocka fram det positiva:

– Vi har bra fart under fötterna, flyttar puck och skapar förutsättningar, säger Reimer som också vill rikta ett tack till hemmasupportrarna:

– Publiken ger oss energi. Det behöver vi nu.