Livshotande skadad efter våldsam olycka

Hässleholm • Publicerad 3 januari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
– Hastigheten måste begränsas till 30 km på Norra vägen på sträckan förbi skolan. Bilen var bara några meter från att köra in i huset, säger Roger Winroth.            Foto: Stefan Olofson
– Hastigheten måste begränsas till 30 km på Norra vägen på sträckan förbi skolan. Bilen var bara några meter från att köra in i huset, säger Roger Winroth. Foto: Stefan Olofson

Bilen, som mannen körde plöjde längs en hundra meter lång sträcka ner en stoppelare, ett 50 meter långt staket med två stenpelare och vidare genom en häck för att krocka med ett träd med stor kraft.

[contentcards url="https://www.nsk.se/2020/01/03/vardas-for-livshotande-skador-efter-olycka/" one_line="true"]

Roger Winroth bor i huset utmed väg 117, vaknade av ett brak och tittade ut genom fönstret.

Roger Winroth fick efter mycken möda upp den skadade mannen i passagerarsätet.

Räddningstjänsten i Bjärnum var först på plats och mannen transporterades i ambulans till Centralsjukhuset i Kristianstad med livshotande skador, enligt Region Skånes presstjänst. Under eftermiddagen meddelades att hans läge var stabilt.

Redan för ett år sedan kontaktade ägaren till huset tekniska förvaltningen i kommunen och Trafikverket för att uppmärksamma dem på trafiksituationen på sträckan utanför Bjärnums skola.

I vardagsrummet hörs trafiken utanför. Det går inte att ha ett fönster öppet för då bullrar det för mycket.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.