Annons

Phelps lämnar Osby – ersätts av Forsberg

Sport En finne från Montpellier kommer till Göinge.
Sport • Publicerad 4 januari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Transatlanten Chase Phelps tillhör inte längre Osby. Den amerikanske forwarden har gått till Visby/Roma för att spela division 1-hockey.

I stället kommer Patrik Forsberg in i truppen. Finländske Forsberg kommer från Jyväskylä, är 24 år gammal och har Montpellier som senaste klubbadress. Han har tidigare spelat i ettan med både Kalix, Asplöven, HA74 och Vimmerby.

Annons

– Patrik är en stor, kraftfull forward som gärna åker in i gröten. Det är det vi har varit dåliga på i höst, säger Ted Holmgren.

Även om Forsberg inte är spelklar ännu besökte han Osby redan under fredagskvällen. Han är tänkt att vara en direkt ersättare för Chase Phelps.

– Chase är bra, det är inget snack om saken, men i mina ögon är han inte riktigt det jag trodde, jag förväntade mig mer, säger Holmgren och tillägger:

– Patrik är en bättre spelare.

Mjölby står för motståndet när Alltvåan inleds i Osby ishall. Senast lagen möttes, den 11 december, blev det 1–2 på samma plats.

– Den matchen skulle vi ha vunnit, säger Ted Holmgren.

Mycket i Mjölby handlar om Victor Jigmalm, David Bremer och Marcus Schelin. På 22 matcher har de stått för 45, 42 respektive 32 poäng (Bremer gjorde i fjor 77 poäng på 39 matcher).

– De har några gubbar där. Det är tre stycken som gör 90 procent och spelet kretsar helt och hållet kring dem. De kunde spelat en division högre, säger Holmgren.

Att Osby IK skulle nå Alltvåan som nykomlingar hade få förväntat sig inför säsongen men väl där tänker inte Osby lägga sig.

– Vi skall vara topp sex av åtta, annars är det ingen anledning. Sedan har vi ett spelarmöte på måndag där det kommer att bestämmas exakt vad målet är, säger Ted Holmgren och fortsätter:

Annons

– Vi har lyckats få ihop allt så långt men vi får inte slappna av nu.

Vad önskar sig då Ted Holmgren mest av allt till det nya året?

– Jag hoppas på mer publik. Jag har grubblat mycket på varför inte fler kommer men jag hittar ingen förklaring, även om det så klart inte hjälper att vi har spelat våra sämsta matcher hemma, säger han och fortsätter:

– Folk klagar på att vi inte har fler egna produkter men när vi hade det var folk missnöjda med att vi inte låg i toppen.

bild 1/2
Amerikanen Chase Phelps har gjort sin sista match i Osbytröjan och flyttar nu till Gotland. Foto: Stefan Sandström
Ted Holmgren hoppas att hans lag får en bra start på vårsäsongen. Men motståndet blir tufft. Foto: Stefan Sandström
Amerikanen Chase Phelps har gjort sin sista match i Osbytröjan och flyttar nu till Gotland. Foto: Stefan Sandström
Ted Holmgren hoppas att hans lag får en bra start på vårsäsongen. Men motståndet blir tufft. Foto: Stefan Sandström
Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons