Vinslöv vill hålla sviten vid liv

Sport Satsar på tolfte raka.
Sport • Publicerad 4 januari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Håkan Jönsson har fått se sitt Vinslöv ha en perfekt höst. Men VHK slappnar inte av utan tar en match i taget. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Håkan Jönsson har fått se sitt Vinslöv ha en perfekt höst. Men VHK slappnar inte av utan tar en match i taget. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Vårsäsongen inleds som höstsäsongen slutade – med ett möte mellan Vinslöv och Drott. För tre veckor sedan vann Vinslöv med 29–23 på bortaplan och när den anrika Halmstadsklubben nu gästar Furutorpshallen hoppas Pelle Källs manskap på en ny tvåa.

– Det har hunnit gå några veckor. Jag vet att Drott saknade två spelare senast så det känns som att det blir ett starkare lag nu, säger Håkan Jönsson.

Drott har många ungdomar i laget, bland annat en hel del –01:or, och Vinslöv hoppas att gammal blir äldst.

– De har ett väldigt ungt lag och rutin slår ju ofta ungdom, säger Jönsson.

Ett av Håkan Jönssons ansvarsområden i Vinslöv är filmanalys och han säger att två nyckelspelare blir viktiga att stänga ned.

– Deras mittsexa och deras högernia är båda väldigt duktiga. Vi lyckades hålla koll på mittsexan (Emil Almander) senast och han gjorde bara ett mål, säger Jönsson och fortsätter:

– Vi är stora och starka bakåt och lyckades hålla honom stången.

Han tror att Drott kommer att ha en aktiv spelstil.

– De kommer att försöka springa sönder oss. Men vi är ofta bra sista kvarten eftersom vi har folk att byta med. Det är ovanligt i division 1 att ha en så bred trupp som vi har.

Håkan Jönsson är inte heller särskilt orolig för att Vinslöv skall slappna av efter alla segrar.

– Det är som den där klyschan, vi tar verkligen en match i taget. Det är en tuff serie och mot Lågan som ligger näst sist vann vi ju bara med ett mål, säger han och fortsätter:

– Efter det som hände med målskillnaden i fjor vet vi att varje anfalls- och försvarssituation är viktig.

Spelarna har varit på lite olika platser runt jul och nyår – Tobias Sjöberg har tränat med Guif i Eskilstuna, Armin Kaltak har varit i Serbien – men alla är nu samlade för en sista finputsande träning lördag förmiddag. Håkan Jönsson ser fram emot att vara tillbaka i Furutorpshallen.

– Det publikstödet vi har gör att vi blir taggade helt gratis. Sedan får vi se hur det blir nu med söndagsmatch, det är kanske inte så konstigt om det är mer tryck på fredagar och lördagar. Men jag är inte orolig.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.