Annons

Vår med Piaf, Brel och Körberg

Hässleholm Vårens program i Kulturhuset har nu presenterats. Musik, teater, utställningar och humor. Med andra ord, det kommer att finnas något för alla.
Hässleholm • Publicerad 5 januari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Redan i januari kan man ta del av en utställning med så kallad tingatinga som är en konstgenre i Tanzania med naivistiska målningar i klara och intensiva färger.

Det bjuds även på teater, film, musik och en humorföreställning med Anders Jansson. Han kommer till Hässleholm med sin nya soloföreställning ”Radikal optimist”.

Annons

I februari fortsätter Blå måndag med soppa och musik i Blå salongen. Det blir även författarbesök med Elisabeth Östnäs som skrivit boken ”Häxorna” som utspelar sig på 1700-talet.

Den 8 februari blir det revy med bland annat Jojje Jönsson som är mest känd som Dag-Otto, drängen Errolf samt Blyge Örjan.

Den som gillar musikaler kan skriva in den 21 februari i almanackan. Då kan besökare njuta av det bästa av över 20 musikaler i Röda salongen.

Men det blir även besök av världsgitarristen Celia Linde och jazzmusik med Vivian Buczek och Monday night big band.

Att odla sin hälsa handlar kemiingenjören Åke Truedssons föreläsning om i Blå salongen den 2 mars. Odla sitt musiköra kan man även göra ett par dagar senare. Då kommer Tommy Körberg till Hässleholm för att bjuda på ett axplock från en lång karriär.

Den som planerar att ut och resa kan lyssna på Per J Andersson som grundade resetidningen Vagabond en gång i tiden. Nu har han skrivit boken Ta tåget som handlar om tågresande.

I mars besöker även Bjärnums Casinogäng Kulturhuset med sin årliga revy.

I april blir det författarbesök av Nina Wähäs som skrivit boken Testamente. Hon blev Augustnominerad i fjol med boken som handlar om familjen Toimi som har tolv barn som aldrig kommit överens med varandra.

Den svarta diabasen är typisk för nordöstra Skåne. Pia Lindberg från Gylsboda kommer att föreläsa om hur man bryter och bearbetar ”det svarta guldet”.

Dessutom blir det rockmusikal, barnteater, föreläsningar och musik.

Annons

När vi kommer in i maj blir det mycket dans i Kulturhuset. En dos Frankrike får vi också genom en chanson-varieté. Här blir det Jacques Brel, Edith Piaf, Barbara och Cilbert Becaud.

I slutet av maj återkommer Europaforum med seminarier, paneldebatter och utfrågningar.

Dessutom kommer Cajsa Zerhouni som är en jazzsångerska från Vejbystrand samt Helsingborgs symfoniorkester.

Innan sommarsemestern tar vid arrangeras Kultlurskolans konceptutställning ”Utanför boxen”.

bild 1/10
Kvällens konsert med Tommy Körberg i Hässleholms kulturhus har ställts in på grund av sjukdom. Foto: Stina Stjernkvist/TT/Arkiv
Elisabeth Östnäs.ARKIVBILD
Anders Jansson kommer till Hässleholms kulturhus med enmansföreställningen Radikal Optimist. ARKIVBILD
Jojje Jönsson. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget
Jacques Brel.Foto: NTB-arkiv/Scanpix
Edith Piaf. FOTO: AP PHOTO/ARKIV
Magnus Ranstorp talade under Europaforum 2019.  ARKIVBILD
Tingatingautställning.  ARKIVBILD
Åke Truedsson. Arkivbild
Blå måndag. ARKIVBILD
Kvällens konsert med Tommy Körberg i Hässleholms kulturhus har ställts in på grund av sjukdom. Foto: Stina Stjernkvist/TT/Arkiv
Elisabeth Östnäs.ARKIVBILD
Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons