Stor oro bland handlarna

Hörby • Publicerad 7 januari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Under 2018 byggdes Gamla torg om i centrala Hörby. Kommunen ville göra torget mer attraktivt och på det sättet locka till sig fler besökare. Utöver det ville kommunen även anpassa vägarna till de nya superbussarna som skulle börja köra genom centrum.

Parkeringen på Gamla torg fick hård kritik efter att den stod klar. Parkeringsplatserna ansågs vara för små och det var begränsad framkomlighet. Under hösten 2019 valde därför kommunen att bygga om parkeringsplatserna för att minska risken för skador på fordon.

Det är däremot inte alla som ser negativt på ombyggnaden av Gamla torg.

bild 1/6
Kommunen var tvungna att bygga om parkeringen på torget efter klagomål
Butiksägare Kent Johansson är väldigt missnöjd med ombyggnaden av Gamla torg.
Sportringen ligger intill Gamla torg.
Ombyggnaden av Gamla torg började i slutet av 2018.
I centrum finns det i dag flera tomma lokaler.
Flera butiker har stängt det senaste året.
Kommunen var tvungna att bygga om parkeringen på torget efter klagomål
Butiksägare Kent Johansson är väldigt missnöjd med ombyggnaden av Gamla torg.
Marisol Nilsson Lopez marisol.nilsson.lopez@skd.se 040-660 55 00
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.