Annons

Fem nya åldringsbrott anmälda under tisdagen – ingen gripen

Malmö • Publicerad 8 januari 2020 • Uppdaterad 30 november 2021

– Med de senaste anmälningarna är mönstret än tydligare. Det är tydligt att de riktar in sig på ensamstående kvinnor mellan 95 och 100 år, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Bedrägerivågen inleddes dagarna före julafton. Sedan dess har ett stort antal mycket gamla kvinnor utsatts för bedrägeri- och stöldförsök. I början rörde sig bedragarna främst i de västra delarna av Malmö, men nu har det spritt sig till hela staden. Samtidigt strömmar anmälningar in från andra delar av Skåne, där samma metoder använts.

Annons

Därefter åker de hem för att ta kvinnans kort. I andra fall säger uppringaren att de har stöldgods som tillhör kvinnan, och vill lämna tillbaka det.

Under måndagen och strax efter midnatt på tisdagen blev minst fyra kvinnor i hundraårsåldern uppringda av personer som utgav sig för att vara poliser. Det skedde i Kirseberg, Stenkällan, vid Mobilia och Triangeln.

Nils Norling ger samma råd som polisen gett tidigare.

Annons

För några dagar greps en man i Åstorp misstänkt för bedrägeriförsök mot äldre. Trots det har brottsligheten fortsatt. Polisen misstänker att det rör sig om en eller flera konstellationer som utför de här brotten. I nuläget verkar det som att det endast rör sig om män som är inblandade.

Stefan PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons