Annons

Hibab erbjuder lokal till legoutställning

Hässleholm Modelljärnvägsföreningen behöver mer utrymme och har framfört önskemål om att få hyra grannlokalen på Garnisonsområdet.Ännu är frågan inte löst, men Hibab (Hässleholms Industribyggnads Ab) kommer däremot att erbjuda en annan lokal där föreningen kan arrangera sin stora legoutställning i mars.
Hässleholm • Publicerad 8 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

– Om lokalfrågan inte löser sig inom kort kommer den planerade legoutställningen i mars att ställas in. Det konstaterade Christer Caesar som är ordförande i modelljärnvägsföreningen strax innan jul.

Ärendet har inte varit lättlöst eftersom lokalen inte är ledig, men under tisdagskvällen berättar Torsten Nilsson (M), ordförande i tekniska nämnden att Hibab nu erbjuder en lokal på Garnisonsområdet som ska passa för ändamålet.

Annons

Utställningen beräknas locka 125 stycken utställare och cirka 5 000 besökare, vilket innebär en viktig inkomstkälla för föreningen.

Christer Caesar berättar att man behöver utrymme för att genomföra fyra till fem större utställningar per år. Dessa ger i sin tur viktiga intäkter till föreningen.

Närmast på föreningens schema står även en flytt av kafeterian till ett intilliggande rum. I den gamla kafeterian ska därefter kommunens nordliga stationer Bjärnum, Vittsjö, Mala och Vankiva byggas.

Kampen om den större lokalen har stått mellan modelljärnvägsföreningen och den kommunala verksamheten ”Ge och få” som idag har sitt lager här.

”Ge och få” jobbar med återvinning av kommunala möbler och prylar och sysselsätter ett 20-tal funktionshindrade inom kommunens dagliga verksamhet.

Deras verkstad och lagerlokal ligger intill varandra och handledarnas bedömning är att det måste finnas en närhet mellan dessa båda lokaler för att det ska fungera.

Tekniska förvaltningen är hyresvärd för båda dessa lokaler och kommunen har tittat på olika förslag. Även verksamheten ”Ge och Få” har aviserat att man behöver större lokaler. Så förhoppningen är att man på sikt ska hitta en lösning som passar alla de inblandade.

bild 1/2
Christer Caesar berättar att föreningen behöver en stor lokal för att kunna genomför flera utställningar per år.
Modelljärnvägsföreningen planerar både legoutställning och en ny kafeteria. Foto: Helén Fingalsson/Arkiv
Christer Caesar berättar att föreningen behöver en stor lokal för att kunna genomför flera utställningar per år.
Modelljärnvägsföreningen planerar både legoutställning och en ny kafeteria. Foto: Helén Fingalsson/Arkiv
Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons