Annons

Gråvädershelg framför oss

väder Är du inte fanatisk anhängare av Londonväder i november så satsa på något roligt som inte har med väder att göra i helgen. SMHI:s prognos ser nämligen ganska grådaskig ut. – Ja, det ser ut att bli en blöt helg med det vi meteorologer kallar varannandagsväder, säger Marie Staerk på SMHI.
Publicerad 9 januari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Regn och mörka moln präglar den kommande helgen. Foto: TT
Regn och mörka moln präglar den kommande helgen. Foto: TT

Redan under fredagen drar det första nederbördsområdet in över Skåne med först ihållande regn och därefter skurar under eftermiddagen. Temperaturen hamnar på mellan 5 och 8 grader, men inte fredagen blir inte speciellt blåsig. Under natten mot lördagen blir det kallare och temperaturen kan gå ner mot någon enstaka plusgrad.

Annons

På lördag blir det mest uppehåll utom i de mest nordvästra delarna av länet som eventuellt kan känna av en släng av regnskurar för ligger över Småland och Halland. Dagen efter smyger ett nytt regnområde in vilket lär ge mer regn.

Inte heller i nästa vecka väntar någon vädermässig ljusning. Måndagen ska bjuda på mera stabilt väder men därefter väntar mer gråväder.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons