Sparkade gravida frun så hon fick missfall

Hässleholm I mer än tio år höll han sin fru inspärrad i bostaden. Han sparkade henne i magen så hon fick missfall och vägrade henne vård. I 33 år levde hon under tvång och förtryck.
Hässleholm • Publicerad 9 januari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Under den andra rättegångsdagen i Hässleholms tingsrätt hördes hustrun till den tilltalade 50-åringen som åtalats för grov kvinnofridskräning och grov fridskränkning.                  Foto: TT
Under den andra rättegångsdagen i Hässleholms tingsrätt hördes hustrun till den tilltalade 50-åringen som åtalats för grov kvinnofridskräning och grov fridskränkning. Foto: TT

Det var en studie i våld, misshandel, hot och förnedring, som spelades upp i Hässleholms tingsrätt på torsdagen då hustrun till den tilltalade 50-åringen, som åtalas misstänkt för flera fall av misshandel, dödshot och tvång mot hustrun och de fyra äldsta barnen, gav sin skildring och svarade på frågor i det uppmärksammade målet.

[contentcards url="https://www.nsk.se/2020/01/07/vittnade-om-pappans-vald-mot-familjen/" one_line="true"]

Paret fick fyra barn i Irak och ytterligare tre föddes i Sverige.

Hon kunde inte resa sig av skräcken och smärtan från golvet och hade ont i kroppen i flera dager.

I oktober 2016 tog kvinnan upp dotterns simulerade sjukdom med maken igen.

Under nästan alla åren i Sverige förbjöd den tilltalade 50-åringen kvinnan att lämna bostaden. Hon fick heller inte ta emot några besök. Isoleringen har medfört att hon inte kunnat delta i svenskundervisning och kan därför inte prata svenska i dag.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.