Annons

Sparkade gravida frun så hon fick missfall

Hässleholm I mer än tio år höll han sin fru inspärrad i bostaden. Han sparkade henne i magen så hon fick missfall och vägrade henne vård. I 33 år levde hon under tvång och förtryck.
Hässleholm • Publicerad 9 januari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Under den andra rättegångsdagen i Hässleholms tingsrätt hördes hustrun till den tilltalade 50-åringen som åtalats för grov kvinnofridskräning och grov fridskränkning.                  Foto: TT
Under den andra rättegångsdagen i Hässleholms tingsrätt hördes hustrun till den tilltalade 50-åringen som åtalats för grov kvinnofridskräning och grov fridskränkning. Foto: TT

Det var en studie i våld, misshandel, hot och förnedring, som spelades upp i Hässleholms tingsrätt på torsdagen då hustrun till den tilltalade 50-åringen, som åtalas misstänkt för flera fall av misshandel, dödshot och tvång mot hustrun och de fyra äldsta barnen, gav sin skildring och svarade på frågor i det uppmärksammade målet.

Annons

[contentcards url="https://www.nsk.se/2020/01/07/vittnade-om-pappans-vald-mot-familjen/" one_line="true"]

Paret fick fyra barn i Irak och ytterligare tre föddes i Sverige.

Hon kunde inte resa sig av skräcken och smärtan från golvet och hade ont i kroppen i flera dager.

Annons

I oktober 2016 tog kvinnan upp dotterns simulerade sjukdom med maken igen.

Annons

Under nästan alla åren i Sverige förbjöd den tilltalade 50-åringen kvinnan att lämna bostaden. Hon fick heller inte ta emot några besök. Isoleringen har medfört att hon inte kunnat delta i svenskundervisning och kan därför inte prata svenska i dag.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons