Annons

Miljöpartiet vill ha centralt bad

hässleholm Miljöpartiet vill att det byggs ett nytt badhus i stadsdelen Norden, som ligger centralt i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 12 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

‑ Platsen är endast tio minuters promenad från centralsationen. Lämplig placering är ett park/grönområden i nära anslautn ing till kultyurbyggnaden Filfabriken, som ska bevaras, skriver partiet i sitt svar till den parlamentariska gruppen.

Miljöpartiet vill att det nya badhuset ska byggas med bästa möjliga teknik vad avser uppvärmning, elförbrukning och vattenrening.

Annons

‑ Att byggnaden konstrueras och designas för solceller är en självklarhet för en kommun som vill ligga i framkant på energi- och miljöområdet. Allt i syfte att skapa ett hållbart samhälle, skriver partiet.

Ett nytt badhus och ett park/grönområde kan bli en tillgång vid utformningen av det nya bostadsområdet Norden och ett lyft för Hässleholm.

‑ Vi har studerat Fojabs utredning 2015 och plan PM - Västra centrum och i dessa utredningarna funnit stöd för vårt förslag vad avser park/grönområden och filfabri8kens bevarande.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons